Hjem Søndagskommentar KRISTI  HIMMELFARTSDAG

KRISTI  HIMMELFARTSDAG

4 min lest
0
0
2,464

Luk.24.46-53Kristi himmelfart

og han sa til dem: «Slik står det skrevet: Messias skal lide og stå opp fra de døde tredje dag,  og i hans navn skal omvendelse og tilgivelse for syndene forkynnes for alle folkeslag; dere skal begynne i Jerusalem.  Dere er vitner om dette.  Og se, jeg sender over dere det som min Far har lovet. Men dere skal bli i byen til dere blir utrustet med kraft fra det høye.»
     Så førte han dem ut mot Betania, og han løftet hendene og velsignet dem.  Og mens han velsignet dem, skiltes han fra dem og ble tatt opp til himmelen.  De falt på kne og tilba ham. Så vendte de tilbake til Jerusalem i stor glede.  Siden var de stadig i tempelet og lovpriste Gud

 

AVSKJEDSDAGEN  – Jesus er sammen med sine disipler for siste gang. En sorgens dag! På ingen måte. En gledens dag! En velsignelsens dag!

DAGEN  avslutter en 40 dagers gledestid etter påske. Langfredag:En sorgens dag. Påskedag:En gledens  dag. Oppstandelsens dag! I 40 dager hadde disiplene fått være sammen med MESTEREN. Nå var opplæringstiden kommet til veis ende. Nå var tiden kommet: “I hans navn skal omvendelse og tilgivelse for syndene forkynnes for alle folkeslag, dere skal begynne i Jerusalem.Dere er vitner om dette”. Ordren var klar:

Gå ut i verden, trekk dere ikke tilbake! Budskapet om Jesus skal nå til alle folkeslag. Dette er MISJON! Fra nå av skal alle grenser sprenges. Opplæringstiden for disiplene hadde riktignok kun vart i noen få år, men Jesus var trygg på at nå var TIDEN KOMMET. Han kunne forlate dem. Om kort tid skulle evangeliet kunne spres til alle. Den Hellige Ånd ville åpenbares.

 

I dag kan og skal vi alle være med på å bringe budskapet til alle. Misjonærer drar ut. Budskapet om Jesu Kristi liv og gjerning er med på å gi hver og en av oss del i et sant og ekte Gudsliv.

Teksten er også fylt av tilbedelse, lovprisning og glede. Oppdraget utfordrer oss til bønn,takk og jubel. Nye folkeslag og folkegrupper er kommet  til tro. Dette er MISJON!

Oppdraget begynte med de få! Men det ble straks flere. Budskapet var troverdig. Det er kun EN som er bærer av budskapet- Jesus Kristus. Derfor er vi blitt mange som vil bringe det videre. Vi har erfart at i troen på Ham får vi syndenes forlatelse.

La oss alle være med på å sprenge nye og flere grenser. Dette er MISJON.

Troen på Ham- Jesus Kristus – gir evig liv!

  • 5. søndag i påsketiden

    5 søndag i påsketiden – 28.04.2024 Luk 13,18-21 Photo by Vince Veras Lignelsene om s…
  • 4. søndag i påsketiden

    4 søndag i påsketiden – 21.04.2024 Joh 13,30-35 Photo by John Towner Da Judas hadde …
  • Vi når lengre ut!

    Lenge har vi ønsket å nå ut med evangeliet på flere TV plattformer. Nå er vi på Bedehuskan…
Last flere relaterte artikkler
  • 9. søndag i treenighetstiden

    9. søndag i treenighetstiden – 30.07.23 Matt 11,28-30 Kom til meg, alle dere som str…
  • Langfredag

    Mark. 14.26 -15.37 Da de hadde sunget lovsangen, gikk de ut mot Oljeberget.  Jesus sa til …
  • Skjærtorsdag

    Joh. 13.1-15 Det var like før påskehøytiden, og Jesus visste at hans time var kommet da ha…
Last flere av Odd Kristoffersen
Last flere inn Søndagskommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

5. søndag i påsketiden

5 søndag i påsketiden – 28.04.2024 Luk 13,18-21 Photo by Vince Veras Lignelsene om s…