Hjem - En hylle for meg

En hylle for meg

6 min lest
0
0
108

Det er på tide å forlate Flørli, og jeg sjøsetter kajakken og begynner å padle utover fjorden. Været er fint, og vinden har snudd slik at den fortsatt er med meg. på begge sider er det store fjellsider, og jeg ser opp mot området der jeg gikk noen dager tidligere.

Det er ikke mye bebyggelse langs fjorden, naturlig nok siden det mangler plasser som er flate nok til å få sette opp et hus noenlunde rett opp. Etter en god etappe har jeg kommet rett på andre siden av Preikestolen, og her er det en liten flate som jeg kan bruke til pauseplass. Så her blir det koking av havregrøt, samt beundre Preikestolen fra undersiden. Nå har jeg altså på noen dager opplevd Preikestolen både over og under.

Etter pausen går ferden rett over fjorden, nærmere Preikestolen for å få tatt noen bilder, og deretter legger jeg turen innover. I morgen skal jeg kjøre hjem, og tenker å overnatte ikke så veldig langt fra Songesand, så etter en stund begynner jeg å se etter overnattingsplasser. Men det er ikke så lett å finne. En plass er bare en steinur, en plass er brygge til rutebåten. Så er det en plass med trær der det ikke er mulig å komme i land, men så dukker det opp en liten minivik som ser ut til å passe perfekt. Der er endatil to treær. På vei innover har jeg hatt ute fiskesnøret, og nå merker jeg det napper litt. Når jeg trekker opp så er det to fine fisker på, så de blir det fisk til middag.

Det viser seg at det ikke er helt enkelt å gå i land på denne minivika. Det er bratt opp, og jeg må bruke tau for å kombinert løfte/trekke båten opp, og når jeg får den langt nok opp må den surres godt fast så den ikke glir ned igjen.

Det viser seg at de to tærne er helt perfekt for køya mi, og oppe på hylla er det flatt og fint til å sitte å se utover sjøen. I tillegg ligger det akkurat i ly for vinden slik at det er godt å varmt. Og i tillegg kommer morgensola relativt tidlig.

Det blir en fin kveld, fisken blir kokt i sjøvann, og spist sammen med potetgull, så her ble det fish&chips.

Dagen etter våkner jeg til strålende sol, og fikk en fantastisk morgen der på berget. Tankene går da automatisk til Jesu ord om å gjøre klart et sted for oss. Så er det ikke sikkert det er en hylle i fjellet, men helt sikkert er det at noe bedre sted enn det Jesus vil tilby oss, finnes ikke.

La ikke hjertet bli grepet av angst. Tro på Gud og tro på meg!  I min Fars hus er det mange rom. Var det ikke slik, hadde jeg da sagt dere at jeg går og vil gjøre i stand et sted for dere?  Og når jeg har gått og gjort i stand et sted for dere, vil jeg komme tilbake og ta dere til meg, så dere skal være der jeg er.  Og dit jeg går, vet dere veien.» Joh 14,1-4

Mvh

Arild Klevberg

  • 5. søndag i påsketiden

    5 søndag i påsketiden – 28.04.2024 Luk 13,18-21 Photo by Vince Veras Lignelsene om s…
  • 4. søndag i påsketiden

    4 søndag i påsketiden – 21.04.2024 Joh 13,30-35 Photo by John Towner Da Judas hadde …
  • Vi når lengre ut!

    Lenge har vi ønsket å nå ut med evangeliet på flere TV plattformer. Nå er vi på Bedehuskan…
Last flere relaterte artikkler
  • Såmannssøndag

    Såmannssøndag – 28.01.2024 Mark 4,26-34 Og han sa: «Med Guds rike er det slik: Det e…
  • 2. søndag i åpenbaringstiden

    2 søndag i åpenbaringstiden – 14.01.2024 Mark 1,3-11 En røst roper i ødemarken: Rydd…
  • Nyttårsaften

    Nyttårsaften – 31.12.2023 Joh 14,27 Bilde av Andre Benz Fred etterlater jeg dere. Mi…
Last flere av Arild Klevberg
  • Vi når lengre ut!

    Lenge har vi ønsket å nå ut med evangeliet på flere TV plattformer. Nå er vi på Bedehuskan…
  • 2 søndag i påsketiden – En morgen ved stranden

    2 søndag i påsketiden – 7.04.2024 Joh 21,15-19 Photo by Wes Hicks Jesus og PeterDa d…
  • Alt har sin tid

    Jeg må bare si at boken Forkynneren i bibelen er ikke den boken jeg leser mest. Men i en m…
Last flere inn -

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

5. søndag i påsketiden

5 søndag i påsketiden – 28.04.2024 Luk 13,18-21 Photo by Vince Veras Lignelsene om s…