Hjem Søndagskommentar 23. Søndag i treenighetstiden

23. Søndag i treenighetstiden

4 min lest
0
0
240

23 søndag i treenighetstiden – 13.11.2022

Bilde av Davide Cantell

Mat 24,35-44

Himmel og jord skal forgå, men mine ord skal aldri forgå. Men den dagen og timen kjenner ingen, ikke englene i himmelen og heller ikke Sønnen, bare Faderen. Som i Noahs dager, slik skal det være når Menneskesønnen kommer. For i tiden før storflommen spiste og drakk de, giftet seg og giftet bort, helt til den dagen Noah gikk inn i arken, og de skjønte ingenting før flommen kom og tok dem alle. Slik skal det være når Menneskesønnen kommer. Da skal to menn være ute på markene; én blir tatt med, én blir igjen. To kvinner skal male sammen på kvernen; én blir tatt med, én blir igjen.
    Så våk da! For dere vet ikke hvilken dag deres Herre kommer. Men det skal dere vite: Dersom husherren visste når på natten tyven kom, ville han våke og ikke la ham bryte seg inn i huset. Derfor må også dere være forberedt! For Menneskesønnen kommer i den time dere ikke venter det.

Teksten gir oss noen påminnelser, alvorlige påminnelser.  Først blir vi igjen minnet på at Jesus Ord ikke er hva som helst, eller bare en klok,vis lære, – men noe mye mer, ja faktisk vil det stå der til alt er skjedd, eller fått sin oppfyllelse. Videre blir vi vâr krefter utenfor vår hverdag, utenfor de kjente hverdagskreftene, som skal tre i kraft. Og vi får vi en påminnelse om å våke, – være rede, holde lampene tent, ja, vente Ham.  Og ha vår sak oppgjort.  Men aller mest er den en påminnelse om at Jesus kommer igjen. Kommer igjen for å hente sine.

Vi kan neste bli litt skremt av dette veldige som her tegnes opp.

Men la oss heller løfte blikket, og vite at vår, og den kristne kirkes forløsning kommer, og kommer stadig nærmere.


Så blir det viktig både å holde Jesu Ord høyt aktet, – det vil skje alt som står.  Og la oss bevare vår årvåkenheten, midt i vårt hverdagsstrev.  Og samtidig ikke glemme å gi det videre til våre nærmeste, våre naboer og våre kollegaer.


At aller viktigst er det å ha tatt sin tilflukt til Ham.

  • Bli med oss i bønn!

    Fra og med 6 Mai til 14 Juni skal Jesusnett ha 40 dagers bønn og faste! Gjennom 20 år har …
  • 5. søndag i påsketiden

    5 søndag i påsketiden – 28.04.2024 Luk 13,18-21 Photo by Vince Veras Lignelsene om s…
  • 4. søndag i påsketiden

    4 søndag i påsketiden – 21.04.2024 Joh 13,30-35 Photo by John Towner Da Judas hadde …
Last flere relaterte artikkler
Last flere av Lars Harket
Last flere inn Søndagskommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Bli med oss i bønn!

Fra og med 6 Mai til 14 Juni skal Jesusnett ha 40 dagers bønn og faste! Gjennom 20 år har …