Hjem Faste Å elske Gud – Uke 6

Å elske Gud – Uke 6

8 min lest
0
0
456

Uke 6, Onsdag 24. mars

Før du leser dagens innlegg vil jeg du skal stoppe opp, kanskje be, være stille og ta et dypt pust. Gi deg selv tid til å legge til side alt annet som er i tankene av vondt og godt. Lag deg selv en god kopp kaffe eller te, finn favoritt teppet ditt og sett deg godt til rette. Forbered hode og kropp til en stund med hvile og ettertanke.  

“Han sa til ham: Du skal elske Herren din Gud av hele ditt hjerte og av hele din sjel og av all din forstand. Dette er det største og første budet. Men et annet er like stort: Du skal elske din neste som deg selv. På disse to budene hviler hele loven og profetene.” Matteus 22:37-40.

Bibelen viser at det er en tydelig rekkefølge på dette å elske. Det at vi i det hele tatt kan elske vår neste, hverandre, familie, idioter, oss selv og Gud finner du svaret på i Johannes 4, 18; “Vi elsker fordi han elsket oss først.”. Ut av den kjærligheten Gud har til oss kan vi elske de rundt oss. 

“Ved dette ble Guds kjærlighet åpenbart iblant oss, at Gud har sendt sin enbårne Sønn til verden, for at vi skal leve ved ham. I dette er kjærligheten, ikke at vi har elsket Gud, men at han har elsket oss og sendt sin Sønn til soning for våre synder. Mine kjære, har Gud elsket oss slik, da skylder også vi å elske hverandre.” Johannes 4, 9 – 11

I Matteus 22, 37 står det at du skal elske Gud av hele ditt hjerte, sjel og forstand. En av måtene å gjøre dette på er å elske de rundt deg i handling og ord. Det å gjøre gode gjerninger for din neste gjør deg ikke mer fortjent til Guds kjærlighet. Gud gir av sin nåde og kjærlighet fordi han vil, og fordi han er god!   

I denne fastekalenderen har vi vandret gjennom dette å elske forskjellige mennesker rundt oss. Og i en tid som dette trengs det mer nestekjærlighet enn noensinne. La ikke alt det du har blitt minnet på eller lært det siste Pandemi året gå til spille. 

Vi avslutter årets fastekalender med Matteus 25, 35-40. Ta deg tid til å lese igjennom bibelverset nedenfor ord for ord. Virkelig fundere, lese sakte, stoppe opp og ta inn hvordan dette kan se ut i din hverdag. 

“For jeg var sulten, og dere ga meg mat. Jeg var tørst, og dere ga meg å drikke. Jeg var fremmed, og dere tok imot meg. Jeg var naken, og dere kledde meg. Jeg var syk, og dere så til meg. Jeg var i fengsel, og dere kom til meg. Da skal de rettferdige svare ham og si: Herre, når så vi deg sulten og ga deg mat, eller tørst og ga deg å drikke? Når så vi deg fremmed og tok imot deg, eller naken og ga deg klær? Når så vi deg syk eller i fengsel og kom til deg? Og kongen skal svare og si til dem: Sannelig sier jeg dere: Alt dere gjorde mot én av disse mine minste brødre, det gjorde dere mot meg.” Matteus 25, 35-40

Ukens bønn:

Takk Far for at du døde på korset for oss. Vi gleder oss til å vandre gjennom påsken med deg, og ber om at denne kommende påsketiden kan bli mer en turer på fjellet. At det kan bli en feiring, og en tid hvor vi får et glimt av den uendelige kjærligheten, liv og frelsen du gav oss gjennom din død og oppstandelse!

Amen

Ta ett sekund til å være stille og la hans tilstedeværelse være fokus. Ta deg så tid til å be over hva enn du har på hjertet. 

Ukens praksis:

Ta deg minst 15 minutter denne uken til å skrive ned hva du har lært det siste året. Hvor ser du Gud har jobbet med deg og verden rundt deg? Hva har du blitt minnet på de siste ukene gjennom fastekalenderen som kan jobbes videre med, eller kan bli en god vane i din egen hverdag?

God påsketid! 

Mvh

Synnøve S. Sutton

  • 6. søndag i påsketiden

    6 søndag i påsketiden – 05.05.2024 Matt 7,7-12 Photo by Franzi Meyer Be, så skal der…
  • Bli med oss i bønn!

    Fra og med 6 Mai til 14 Juni skal Jesusnett ha 40 dagers bønn og faste! Gjennom 20 år har …
  • 5. søndag i påsketiden

    5 søndag i påsketiden – 28.04.2024 Luk 13,18-21 Photo by Vince Veras Lignelsene om s…
Last flere relaterte artikkler
  • Tjen Herren med glede

    I to dager har jeg skrevet om kall, utrustning og bønnesvar. Jeg tenkte egentlig å gå vide…
  • Sommerord 2023

    Neste uke begynner årets sommer ord! fra 3 Juli til 3 september blir det daglig lagt ut or…
  • Faste 2023

    Onsdag 22 Februar er det Askeonsdag. Her begynner forberedelsen til Påske, med 40 dagers f…
Last flere av Synnøve Sutton
  • Faste 2023

    Onsdag 22 Februar er det Askeonsdag. Her begynner forberedelsen til Påske, med 40 dagers f…
  • Å elske seg selv – Uke 5

    Uke 5, Onsdag 17. mars Før du leser dagens innlegg vil jeg du skal stoppe opp, kanskje be,…
  • Å elske idioter – Uke 4

    Uke 4, Onsdag 10. mars Før du leser dagens innlegg vil jeg du skal stoppe opp, kanskje be,…
Last flere inn Faste

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

6. søndag i påsketiden

6 søndag i påsketiden – 05.05.2024 Matt 7,7-12 Photo by Franzi Meyer Be, så skal der…