Hjem Faste Å elske sin neste – Uke 1

Å elske sin neste – Uke 1

7 min lest
0
1
579

Uke 1, Onsdag 17. februar, 2021

Før du leser dagens innlegg vil jeg du skal stoppe opp, be, være stille og ta et dypt pust. Gi deg selv tid til å legge til side alt annet som er i tankene av vondt og godt. Lag deg selv en god kopp kaffe eller te, finn favoritt teppet ditt og sett deg godt til rette. Forbered hode og kropp til en stund med hvile og ettertanke.  

I Mars er det ett år siden verdens helseorganisasjon (WHO) erklærte virusutbruddet, COVID – 19, som en pandemi. Og vi er godt over ett år siden første tilfelle av dette viruset ble registrert.

Menigheter er blant de mange organisasjoner som har måtte tenke nytt, være kreativ på måter å møtes, måter å lovprise på og holde fellesskapet. I min egen menighet, St, Swithins i Lincoln, England, ble Hebreerne 10, 23-25 årets vers;

“La oss holde urokkelig fast ved bekjennelsen av håpet, for han som ga løftet, er trofast. La oss ha omtanke for hverandre, så vi oppgløder hverandre til kjærlighet og gode gjerninger. Og la oss ikke holde oss borte når menigheten vår samles, som noen har for vane. La oss heller oppmuntre hverandre, og det så mye mer som dere ser at dagen nærmer seg.”

Lederne i Holy Trinity Brompton, skaperne av ALPHA, så hvor sterkt påvirket menneskene rundt dem var av pandemien. De satt seg ned, gikk gjennom hva slags ressurser de hadde, og hvem som kunne hjelpe. Ut av dette ble “Love Your Neighbour” (Elsk din nabo/neste) født som en direkte respons på effekten dette viruset hadde hatt på folks jobb, økonomi og helse. Det HTB og mange menigheter ble minnet på gjennom det siste året var viktigheten av kallet til å elske vår neste i både handling og ord.

I tidligere fastekalendere har fokuset vært på indre vekst, på bønn, de gode rutinene og egen refleksjon. I år følte vi et sterkt drag mot å se utover. Etter mye bønn og samtaler kom setningen “Faste i praksis”. Vi ønsker å utruste og oppfordre deg til å finne måter å bruke disse 40 dagene til å praktisk elske din neste i din egen hverdag. Og dette skjer gjennom 6 innlegg, lagt ut hver onsdag. 

Temaene blir Å elske hverandre, Å elske sin familie, Å elske idioter, Å elske deg selv, Å elske Gud. Etter hvert innlegg blir det et bibelvers til videre refleksjon, en nedskrevet bønn og noe praktisk å jobbe med inspirert av dagens innlegg. 

Jeg vil avslutte med et vers fra Jesaja 58, 6 – 8. Ta deg tid til å tenke over hva dette verset kan se ut i praksis i din hverdag. Hvordan ville verden sett ut hvis kristne jobbet for å praktisere den fasten Gud snakker om nedenfor? 

“Nei, dette er fasten jeg har valgt: å løse urettferdige lenker, sprenge båndene i åket, sette undertrykte fri og bryte hvert åk i stykker, å dele ditt brød med sultne og la hjelpeløse og hjemløse komme i hus. Du skal se til den nakne og kle ham, du skal ikke snu ryggen til dine egne. Da skal lyset bryte fram for deg som morgenrøden, brått skal helbredelsen komme. Din rettferd skal gå foran deg og Herrens herlighet følge etter deg.” Jesaja 58, 6 – 8

Ukens Bønn:

Far, nå som vi går inn i denne fastetiden kommer vi til deg med all bagasjen fra 2020. All skuffelsene, sorgen og frykten. Ta oss med på en faste vandring hvor vi kan se og oppleve din fred og ditt håp. Hvor vi kan få oppleve at tross alt som har skjedd rundt oss har du aktivt jobbet for at det gode skal vinne. 

Ta ett sekund til å være stille og la hans tilstedeværelse være fokus. Ta deg så tid til å be over hva enn du har på hjertet. 

Ukens Praksis:

Skriv ned 3 individer du bestemmer deg for å aktivt be for denne fasten. Hvis naturlig send dem en melding og spør om det er noe spesifikt de trenger forbønn for. Finn også noe praktisk du kan velsigne dem med. (Et varmt måltid, en kaffekopp, bake noe, et oppmuntrende brev etc.)

Mvh

Synnøve S. Sutton

  • 2. Pinsedag

    2 Pinsedag – 20.05.2024 Joh 6,44-47  Ingen kan komme til meg uten at Far som ha…
  • Pinseaften

    Pinseaften – 18.05.2024 Joh 7,37-39 På den siste dagen i høytiden, den store festdag…
  • ‘Søndag før Pinse

    Søndag før Pinse – 12.05.2024 Joh 3,16-21 Bilde av moerwijk For så høyt har Gud elsk…
Last flere relaterte artikkler
  • Tjen Herren med glede

    I to dager har jeg skrevet om kall, utrustning og bønnesvar. Jeg tenkte egentlig å gå vide…
  • Sommerord 2023

    Neste uke begynner årets sommer ord! fra 3 Juli til 3 september blir det daglig lagt ut or…
  • Faste 2023

    Onsdag 22 Februar er det Askeonsdag. Her begynner forberedelsen til Påske, med 40 dagers f…
Last flere av Synnøve Sutton
  • Faste 2023

    Onsdag 22 Februar er det Askeonsdag. Her begynner forberedelsen til Påske, med 40 dagers f…
  • Å elske Gud – Uke 6

    Uke 6, Onsdag 24. mars Før du leser dagens innlegg vil jeg du skal stoppe opp, kanskje be,…
  • Å elske seg selv – Uke 5

    Uke 5, Onsdag 17. mars Før du leser dagens innlegg vil jeg du skal stoppe opp, kanskje be,…
Last flere inn Faste

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

2. Pinsedag

2 Pinsedag – 20.05.2024 Joh 6,44-47  Ingen kan komme til meg uten at Far som ha…