Er du klar?

5 min lest
0
0
278

Bots og bønnedag – 25.10.2020

Luk 13,22-30

På reisen til Jerusalem dro Jesus fra by til by og fra landsby til landsby og underviste.
     Da var det en som spurte: «Herre, er det få som blir frelst?» Han sa til dem: «Kjemp for å komme inn gjennom den trange døren! For jeg sier dere: Mange skal forsøke å komme inn, men ikke klare det. Når husherren først har reist seg og lukket døren og dere blir stående utenfor og banker på og sier: ‘Herre, lukk opp for oss’, da skal han svare: ‘Jeg vet ikke hvor dere er fra.’ Da vil dere si: ‘Vi har jo spist og drukket sammen med deg, og du har undervist på gatene våre.’ Men han skal svare: ‘Jeg vet ikke hvor dere er fra. Bort fra meg, alle dere som gjør urett!’ Der skal dere gråte og skjære tenner når dere ser Abraham og Isak og Jakob og alle profetene i Guds rike mens dere selv blir kastet utenfor. Fra øst og vest og fra nord og sør skal mennesker komme og sitte til bords i Guds rike. Da skal noen som er de siste, bli de første, og noen som er de første, bli de siste.»

Er det få som blir frelst? Er det vanskelig å bli frelst – Hva skal til? Jo, det er naturlig at det ble stilt spørsmål. Og Jesus legger ikke skjul på alvoret rundt dette. Men hvem var tilhørerne, og hva var deres overbevisning? Jo det var jøder som var opplært i skriften, opplært til at Gud var jødenes Gud, Abraham, Isaks og Jakobs Gud, og selv var de Abrahams, Isaks, og Abrahams barn. Noe som gav de rett til å komme til Gud. Følgelig ble det hard kost for mange at frelsen ikke relateres til hvem du er eller hvilken familie/slekt du er født inn i.

Jesus ønsket å vekke tilhørerne slik at de skjønte at det var noe mer personlig – en relasjon som de måtte ha til Jesus. Først når de var villig til å ta imot denne relasjonen kunne de bli frelst.

Så er det på samme måte i dag. det er ikke nok å gå i kirka eller på bedehuset for å bli frelst, og det er ikke nok å ha kristne foreldre og søsken. Det er det personlige forholdet til Jesus som er avgjørende

Så avsluttes teksten med den store visjonen som du og jeg er en del av i dag. De skal komme fra alle jordens kanter for å sitte til bords med Jesus. De som tok imot Jesus da, og vi som tar imot Jesus i dag får sitte ved det samme bordet.

Så har vi en forventning i sikte da vi skal få være med i det store selskapet sammen med alle som har tett imot Jesu utstrakte armer.

  • Bli med oss i bønn!

    Fra og med 6 Mai til 14 Juni skal Jesusnett ha 40 dagers bønn og faste! Gjennom 20 år har …
  • 5. søndag i påsketiden

    5 søndag i påsketiden – 28.04.2024 Luk 13,18-21 Photo by Vince Veras Lignelsene om s…
  • 4. søndag i påsketiden

    4 søndag i påsketiden – 21.04.2024 Joh 13,30-35 Photo by John Towner Da Judas hadde …
Last flere relaterte artikkler
  • Såmannssøndag

    Såmannssøndag – 28.01.2024 Mark 4,26-34 Og han sa: «Med Guds rike er det slik: Det e…
  • 2. søndag i åpenbaringstiden

    2 søndag i åpenbaringstiden – 14.01.2024 Mark 1,3-11 En røst roper i ødemarken: Rydd…
  • Nyttårsaften

    Nyttårsaften – 31.12.2023 Joh 14,27 Bilde av Andre Benz Fred etterlater jeg dere. Mi…
Last flere av Arild Klevberg
Last flere inn Søndagskommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Bli med oss i bønn!

Fra og med 6 Mai til 14 Juni skal Jesusnett ha 40 dagers bønn og faste! Gjennom 20 år har …