Hjem Sommerord 2020 Guds nærvær

Guds nærvær

5 min lest
0
0
318

For mange år siden gikk jeg igjennom en krevende tid. Vi hadde fem barn i huset, hadde mange ulike oppgaver og tidvis kunne jeg føle skikkelig utilstrekkelig. Jeg hadde et spesielt behov for å vite at Herren var nær, og stod meg bi, og bad om bekreftelse og veiledning.

En natt fikk jeg en drøm som var og ble mer som en livsendrende opplevelse. I drømmen så jeg livsveien som en sti som slynget seg bortover og oppover, og det var et stenet og ulent landskap.. Jeg var sliten , men kunne ikke stoppe og hvile.

Etter en stund befant jeg meg plutselig i bakgården til leiligheten  der vår familie bodde i New York. Der var det en stor kjellerlem som åpnet til begge sider. Ned i den kjelleren var jeg livredd for å gå som barn, men i drømmen slapp jeg ikke unna. Jeg visste jeg måtte ned i den mørke kjelleren. Der nede, i drømmen, så jeg farer komme mot meg, mørket var tett, og redselen grep tak, og jeg tenkte at nå stryker jeg med.

Men så med ett kom det en lysende skikkelse bak meg. Når den nærmet seg forsvant all frykt og jeg var omsluttet av lys og en dyp bevisshet om fullkommen trygghet og kjærlighet. Personen holdt armene rundt meg og omsluttet meg helt. Og berøring av den sendte varme gjennom hele meg. Jeg snudde meg for å se hvem dette kunne være, men ansiktet hadde ingen trekk, det var bare lysende og godt.  Da visste jeg at det var Jesus, og en stemme sa: «Hold deg bare nær til Meg. Da er du trygg og jeg vil aldri forlate deg eller svikte deg».

Plutselig åpnet kjellerlemmen seg og jeg steg opp og befant meg utenfor kirken der mine foreldre bodde på det daværende tidspunktet. Så mange ganger etter dette har jeg kunnet høste trøst og fred fra denne opplevelsen.

Det er kraft og beskyttelse i navnet Jesus. Ofte glemmer vi at Gud er allesteds nærværende, like virkelig som å puste inn og ut er Hans ånd tilstede, og like ofte glemmer vi å ta kontakt og stole på Ham når vi sliter, om det er bekymring for fremtid, for barn og barnebarn, for veivalg.

I Johannes 14:16-21 gir Jesus oss et løfte om Hans nærvær:

“Og jeg vil be Faderen, og han skal gi dere en annen talsmann, for at han skal være hos dere for evig, sannhetens Ånd, som verden ikke kan få, for den ser ham ikke og kjenner ham ikke. Dere kjenner ham, for han blir hos dere og skal være i dere. Jeg skal ikke etterlate dere farløse, jeg kommer til dere. Ennå en liten stund, og verden ser meg ikke lenger. Men dere ser meg, for jeg lever, og dere skal leve På den dagen skal dere kjenne at jeg er i min Far, og dere i meg, og jeg i dere.”

Han visste at vi kom til å trenge denne bevisstgjøringen hele livet igjennom. Han mente business dengang, og Han er like nær oss, alltid.

Esther Engh Janøy

  • 6. søndag i påsketiden

    6 søndag i påsketiden – 05.05.2024 Matt 7,7-12 Photo by Franzi Meyer Be, så skal der…
  • Bli med oss i bønn!

    Fra og med 6 Mai til 14 Juni skal Jesusnett ha 40 dagers bønn og faste! Gjennom 20 år har …
  • 5. søndag i påsketiden

    5 søndag i påsketiden – 28.04.2024 Luk 13,18-21 Photo by Vince Veras Lignelsene om s…
Last flere relaterte artikkler
  • Vi når lengre ut!

    Lenge har vi ønsket å nå ut med evangeliet på flere TV plattformer. Nå er vi på Bedehuskan…
  • Advent og Julekalender – Dag 32

    “Julesanger” av Mary Anette Skaaheim Alle har sine favoritter når det kommer t…
  • Advent og Julekalender – Dag 31

    “En litt annerledes nyttårsaften” av Mary Anette Skaaheim Da mine barn var små var det om …
Last flere av Jesusnett
  • Takk for nå!

    Dette er siste innlegg i årets sommerord. Vi vil takke alle våre flotte skribenter for god…
  • Trening og søtsaker

    «Det gode som jeg vil, gjør jeg ikke, men det onde som jeg ikke vil, det gjør jeg.» Romern…
  • Kall og frustrasjon

    “Dere har ikke utvalgt Meg, men Jeg har utvalgt dere og satt dere til å gå ut og bær…
Last flere inn Sommerord 2020

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

6. søndag i påsketiden

6 søndag i påsketiden – 05.05.2024 Matt 7,7-12 Photo by Franzi Meyer Be, så skal der…