Hjem Søndagskommentar Kjemp for å komme inn

Kjemp for å komme inn

5 min lest
0
1
975

2. søndag i fastetiden 17. mars 2019

Luk 13,22-30

På reisen til Jerusalem dro Jesus fra by til by og fra landsby til landsby og underviste.
Da var det en som spurte: «Herre, er det få som blir frelst?» Han sa til dem: «Kjemp for å komme inn gjennom den trange døren! For jeg sier dere: Mange skal forsøke å komme inn, men ikke klare det.Når husherren først har reist seg og lukket døren og dere blir stående utenfor og banker på og sier: ‘Herre, lukk opp for oss’, da skal han svare: ‘Jeg vet ikke hvor dere er fra.’ Da vil dere si: ‘Vi har jo spist og drukket sammen med deg, og du har undervist på gatene våre.’ Men han skal svare: ‘Jeg vet ikke hvor dere er fra. Bort fra meg, alle dere som gjør urett!’ Der skal dere gråte og skjære tenner når dere ser Abraham og Isak og Jakob og alle profetene i Guds rike mens dere selv blir kastet utenfor. Fra øst og vest og fra nord og sør skal mennesker komme og sitte til bords i Guds rike. Da skal noen som er de siste, bli de første, og noen som er de første, bli de siste.»

Frelse er ikke noen selvfølge

I dag hører vi en del teologer avlyse fortapelsen og forkynne at alle blir frelst til slutt. Om det var tilfellet ville ord av Jesus som dem vi leser i denne søndagens tekst være meningsløse. Det samme gjelder Jesu offer på korset. «Den lille bibel» sier det tydelig:…for at hver den som tror på ham ikke skal gå fortapt, Joh 3,16.

Opptatt med om du selv blir frelst

Et menneske kommer til Jesus og er nysgjerrig på hvor mange som vil bli frelst til slutt. Jesus avviser hans nysgjerrighet og gir ham samtidig et meget utfordrende svar. I stedet for å være opptatt av hvor mange som blir frelst bør han være opptatt med om han selv blir det. Mange skal komme til Gud på dommens dag med forventning om å bli frelst, men de er fremmede for ham og når ikke fram.

Gud vil at så mange som mulig blir med

Det er en forferdelig tanke at noen skal bli stående utenfor Guds rike på dommens dag. Nettopp derfor er det så avgjørende at hver enkelt av oss kjemper for å komme inn. Det dreier seg ikke bare om vår egen frelse, men også om deres som vi vandrer sammen med. Den som kjenner Jesus, har fått et kall til å be for sine omgivelser og være med til å bære evangeliet videre til dem. Kjemp derfor for å komme inn både for din egen skyld og for de andres. Ved tidens ende venter den store gudsrikefesten. Gud vil at så mange som mulig blir med på den. Lever du i troen på Jesus, er du en nøkkelperson i den sammenheng. Ved deg kan innbydelsen gå videre til stadig nye mennesker. La deg bruke til det.

  • 5. søndag i påsketiden

    5 søndag i påsketiden – 28.04.2024 Luk 13,18-21 Photo by Vince Veras Lignelsene om s…
  • 4. søndag i påsketiden

    4 søndag i påsketiden – 21.04.2024 Joh 13,30-35 Photo by John Towner Da Judas hadde …
  • Vi når lengre ut!

    Lenge har vi ønsket å nå ut med evangeliet på flere TV plattformer. Nå er vi på Bedehuskan…
Last flere relaterte artikkler
  • 5. søndag i påsketiden

    5 søndag i påsketiden – 28.04.2024 Luk 13,18-21 Photo by Vince Veras Lignelsene om s…
  • 19. søndag i treenighetstiden

    19. søndag i treenighetstiden – 8.10.2023 Matt 5,20-26 Ja, jeg sier dere: Dersom ikk…
  • Jesus vasker disiplenes føtter

    Skjærtorsdag 18. april 2019 Joh 13,1-17 Det var like før påskehøytiden, og Jesus visste at…
Last flere av Kurt Hjemdal
Last flere inn Søndagskommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

5. søndag i påsketiden

5 søndag i påsketiden – 28.04.2024 Luk 13,18-21 Photo by Vince Veras Lignelsene om s…