Hjem Aktuelt Uke 2 – Hvilken forskjell kan bønn gjøre for meg?

Uke 2 – Hvilken forskjell kan bønn gjøre for meg?

6 min lest
0
1
1,460

Hva betyr bønn for meg? Bønn er for meg å komme nær Gud, å være sammen med Jesus. Jeg får mulighet til å fortelle Ham hvordan jeg har det. Det kan være med eller uten ord. Det betyr veldig mye for meg at jeg kan få legge alt i Herrens hender, uansett hva jeg får til eller hvordan jeg føler meg.

Jeg ber mest inni meg. Ingen fine ord, men mest en slags samtale, akkurat som med en venn. Andre ganger sier jeg ikke så mye, bare sukker, eller folder hendene og tenker på Jesus. Sånn er det ofte hvis jeg er fortvilet, lei meg eller ting føles håpløst. Da kan jeg ofte bare si eller rope Jesus!
En fin ting med å kunne be inni seg, er at jeg kan be overalt.

Jeg er nok ikke så flink til å sette meg ned å be til faste tider. For meg er det mest naturlig å ta med meg Jesus inn i ulike situasjoner gjennom dagen. Vi prøver å ha en fast rutine med å be eller synge før maten. Jeg er veldig glad i å synge lovsanger til Gud. For meg henger bønn og lovsang nøye sammen. Selv om jeg kan føle meg nedfor, så kan det å prise Gud løfte meg opp!

En side ved bønn og lovsang som har blitt veldig viktig for meg, er å takke. Takke for alt Jesus har gjort for meg, takke for mat og alle andre ting jeg har overflod av, takke for bønnesvar, for nådegaver, muligheter osv.

Det er veldig godt å bli bedt for av andre. Da føler jeg meg løftet opp og trøstet av Guds nærvær og løfter. Han har lovet å være med selv om ikke vi får alle bønnesvar vi vil…..

Det er også et privilegium å bli spurt om å være med å be for andre. Jeg ber mest inni meg. Men noen ganger er det fint å be høyt og legge hånda på den jeg ber for.

Det første underet Jesus gjorde, var å gjøre vann til vin. Men Maria spurte Ham ikke om å gjøre det. Hun bare la fram problemet og sa, “Vi har ikke mer vin”. Så var det opp til Jesus å finne en løsning på problemet, han lot sin vilje skje.

Sånn tenker jeg også at jeg kan få gjøre. Fortelle Jesus hvordan ting er, fortelle Ham om små og store problemer. Og så overlate til Ham å finne en løsning, å gjøre med det etter sin vilje. Jeg vil så gjerne lære å si ”La din vilje skje!”

Mange hilsner fra Hilde Høimyr

UKENS BØNN


INNOVER: Les teksten og tenk over ditt forhold til Jesus gjennom bønn. Be “Far vis meg hvordan jeg kan vokse i min relasjon til deg gjennom bønnelivet mitt” Ta deg tid til å lytte. Skriv gjerne ned noen tanker du har og se hvordan disse tankene kan gjøres om til praktiske steg.

UTOVER: Be Gud minne deg om en person som trenger ekstra forbønn denne uken, be daglig for denne personen. Velg selv om du vil ta kontakt og fortelle dem du ber for dem.

  • ‘Søndag før Pinse

    Søndag før Pinse – 12.05.2024 Joh 3,16-21 For så høyt har Gud elsket verden at han g…
  • 6. søndag i påsketiden

    6 søndag i påsketiden – 05.05.2024 Matt 7,7-12 Photo by Franzi Meyer Be, så skal der…
  • Bli med oss i bønn!

    Fra og med 6 Mai til 14 Juni skal Jesusnett ha 40 dagers bønn og faste! Gjennom 20 år har …
Last flere relaterte artikkler
  • Nytt liv

    I går skrev jeg om å luke bort det som var vissent for at blomstene og jeg skulle få nytt …
  • Visne blomster

    Hver vår planter vi stemorsblomster i blomsterkasser på terrassen. De ser så små og stusse…
  • Sol ute – sol inne

    En kjent sang lyder: «Sol ute – sol inne, sol i hjertet sol i sinnet……». I år har det vært…
Last flere av Hilde Høimyr
  • Bli med oss i bønn!

    Fra og med 6 Mai til 14 Juni skal Jesusnett ha 40 dagers bønn og faste! Gjennom 20 år har …
  • Vi når lengre ut!

    Lenge har vi ønsket å nå ut med evangeliet på flere TV plattformer. Nå er vi på Bedehuskan…
  • Sommerord 2023

    Neste uke begynner årets sommer ord! fra 3 Juli til 3 september blir det daglig lagt ut or…
Last flere inn Aktuelt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

‘Søndag før Pinse

Søndag før Pinse – 12.05.2024 Joh 3,16-21 For så høyt har Gud elsket verden at han g…