Hjem Aktuelt Uke 1 – Hva kan fasten bety for meg?

Uke 1 – Hva kan fasten bety for meg?

6 min lest
0
0
636

Jeg har opplevd at folk har utrolig forskjellig opplevelser av Faste. For noen er det en høytid som kommer og går uten at det legger stort merke til det. For andre har det blitt en tid hvor man kan forbedre vaner, prøve å leve et bedre liv gjennom a kutte ut godteri, TV, sosiale medier eller kjøtt, mens noen bruker det som en forberedelsestid til Påske hvor de dypdykker i tunge bibelstudier.

Som liten fastet vi som familie fra TV, og kveldene var satt av til familie tid med brettspill og diverse aktiviteter. Jeg husker at jeg merket at dette var godt og viktig. Selv om jeg kanskje ikke forstod hvorfor vi gjorde det merket jeg forskjellen det gjorde på oss som familie.

Først i voksen alder har jeg tatt meg tid til å tenke mer igjennom hva fasten egentlig er til for. Jo eldre jeg ble jo travlere ble livet mitt, og jo vanskeligere var det å sette av tid til å la Jesus forvandle meg og forme meg gjennom ordet sitt og tid alene med Jesus i bønn. Jeg ble så opptatt av alt jeg skulle få gjort at jeg ikke tok meg tid til å lage gode vaner, og visse aktiviteter og tidsfordriv begynte å ta for mye av tiden min slik at jeg til slutt ikke fikk tid til aktiviteter som faktisk utrustet meg og modnet meg som kristen. Fasten ble da en tid hvor jeg kunne minne og utfordret meg selv til å tenke igjennom hva slags vaner og prioriteringer jeg måtte få orden på og hva slags nye sunne vaner jeg burde introdusere.

For meg har fasten de siste årene vært en kamp mot mitt sosiale medier forbruk. Jeg prøver å kutte ned på tiden jeg bruker foran en skjerm, starte dagen med Jesus, samtidig som jeg bruker de små stundene jeg ellers ville satt på mobilen til å snakke med Han. I fjor begynte jeg også å skrive en daglig journal under andakts stunden min, mest for å tvinge meg selv til å sette tankene og spørsmalene rundt bibelteksten jeg leste ned på papir. Slik husket jeg mer av det jeg hadde lest og hva slags tankeprosesser den hellige ånd hadde satt i gang under andaktsstunden. Dette er en vane jeg har klart å holde vedlike, og som har vært en utrolig stor velsignelse.

Fasten er så utrolig mye mer enn fastelavensboller (Selv om det er en super bonus!) og hva du gir opp, eller tar opp. Jeg vil utfordre deg til å virkelig be og tenke igjennom hva Gud kan utfordre deg med denne Fasten. Hvordan kan du disippelgjøres eller disipelgjøre de rundt deg?

Gjennom å endelig lese den boken som har ventet et sted på toppen av hyllen? Gjennom å samles med en gruppe gode venner og lese gjennom en bok i bibelen sammen? Gjennom å daglig be for noe spesifikt som Gud har lagt på hjertet ditt? Gjennom å gi opp en type mat som gjør at hver gang du har lyst på det du har gitt opp blir du minnet på å snakke med Jesus?  Trenger du flere forslag anbefaler jeg å lese fjorårets introdusjons innlegg til Fastekalenderen hvor Jesusnett gir flere tips til hva du kan gjøre under Fasten.

Vi går nå inn i en herlig spennende tid med masse muligheter for nye oppdagelser og personlig vekst!

Lykke til, Gud velsigne dere alle!

Hilsen Synnøve

UKENS BØNN


INNOVER: “Far, hva er det du ser jeg burde jobbe med denne fasten?” (Ta deg tid til å lytte)

UTOVER: Ta deg tid til å be for de som sover ute i det kalde været, be om at Jesus fyller det tomrommet de prøver å fylle med rus.

  • ‘Søndag før Pinse

    Søndag før Pinse – 12.05.2024 Joh 3,16-21 For så høyt har Gud elsket verden at han g…
  • 6. søndag i påsketiden

    6 søndag i påsketiden – 05.05.2024 Matt 7,7-12 Photo by Franzi Meyer Be, så skal der…
  • Bli med oss i bønn!

    Fra og med 6 Mai til 14 Juni skal Jesusnett ha 40 dagers bønn og faste! Gjennom 20 år har …
Last flere relaterte artikkler
  • Tjen Herren med glede

    I to dager har jeg skrevet om kall, utrustning og bønnesvar. Jeg tenkte egentlig å gå vide…
  • Sommerord 2023

    Neste uke begynner årets sommer ord! fra 3 Juli til 3 september blir det daglig lagt ut or…
  • Faste 2023

    Onsdag 22 Februar er det Askeonsdag. Her begynner forberedelsen til Påske, med 40 dagers f…
Last flere av Synnøve Sutton
  • Bli med oss i bønn!

    Fra og med 6 Mai til 14 Juni skal Jesusnett ha 40 dagers bønn og faste! Gjennom 20 år har …
  • Vi når lengre ut!

    Lenge har vi ønsket å nå ut med evangeliet på flere TV plattformer. Nå er vi på Bedehuskan…
  • Sommerord 2023

    Neste uke begynner årets sommer ord! fra 3 Juli til 3 september blir det daglig lagt ut or…
Last flere inn Aktuelt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

‘Søndag før Pinse

Søndag før Pinse – 12.05.2024 Joh 3,16-21 For så høyt har Gud elsket verden at han g…