Hjem Sommerordet 2018 Slutt å løpe rundt som en hodeløs høne

Slutt å løpe rundt som en hodeløs høne

5 min lest
0
0
957

38641812_1962616513800966_7137595717299732480_nNår jeg ikke bekymrer meg for penger bekymrer jeg meg for fremtiden. Hva jeg skal bruke livet mitt til? Hvem jeg skal tilbringe resten av livet med? Kastet jeg bort tiden på det jeg studerte? Kommer jeg noen gang til å få en ordentlig jobb? Hvordan kan jeg tjene Jesus med den karrièren jeg har valgt? Er det jeg gjør nå Guds vilje over livet mitt?

Vi er så flinke til å gjøre ting så komplisert. Det er i allefall jeg. Jeg lar et problem eller en bekymring surre i evigheter i hodet og lar den spinne helt ut av kontroll. Jeg vil så gjerne at alle valg jeg gjør skal være en del av Guds plan, jeg vil så gjerne bruke livet mitt til å tjene andre. Jeg føler jeg kaster bort så mange dager jeg kunne brukt på noe mer viktig og livsforvandlende.

Gjennom å lytte til disse bekymringene mine gjør jeg Gud mindre enn det han er. Jeg lar mitt bilde av hvem Gud er styres av følelsene mine. Dette er noen bibelske sannheter jeg stadig må minne meg selv på: Gud er kraftig og vis nok til å lede meg dit jeg skal gå uten at jeg bekymrer meg over hvert eneste steg jeg tar. Gud kjenner meg godt nok til å vite hva som er best for meg, og hva slags valg jeg kommer til å ta. Gud vet hvordan han skal kommunisere med meg, og hva mitt hjerte lengter etter eller brenner for.

Uansett hvor jeg er kan jeg være lys, så på en måte er det vanskelig å velge feil, eller ødelegge Guds planer. Jeg er et vitnesbyrd bare ved å tilbringe tid med Jesus, la meg forme av hans ord, elske de individene han har plassert i livet mitt. Han har gitt meg de talentene jeg har og kan bruke alt det lille jeg har å tilby til å nå folk rundt meg.

Hvis jeg løper rundt og stresser som en hodeløs høne er det ikke like lett å være et lys. På samme måte som når du beveger et stearinlys for mye skinner den ikke like godt, og kan til og med slukke. Men lar du den stå i ro, får den tid til å samle seg og skinne enda sterkere. Vi burde alle bli flinkere til å bare falle til ro i det daglige og gi oss selv tid til å være det lys vi ble skapt til å være, akkurat slik vi er med alle våre skavanker og talenter, akkurat der vi er.

“En gang var dere selv mørke, men nå – i Herren – er dere lys. Lev da som lysets barn! Lysets frukt er all godhet, rettferd og sannhet. Prøv hva som er til glede for Herren!” Efeserne 5, 8-10

Hilsen Synnøve

  • Pinseaften

    Pinseaften – 18.05.2024 Joh 7,37-39 På den siste dagen i høytiden, den store festdag…
  • ‘Søndag før Pinse

    Søndag før Pinse – 12.05.2024 Joh 3,16-21 For så høyt har Gud elsket verden at han g…
  • 6. søndag i påsketiden

    6 søndag i påsketiden – 05.05.2024 Matt 7,7-12 Photo by Franzi Meyer Be, så skal der…
Last flere relaterte artikkler
  • Tjen Herren med glede

    I to dager har jeg skrevet om kall, utrustning og bønnesvar. Jeg tenkte egentlig å gå vide…
  • Sommerord 2023

    Neste uke begynner årets sommer ord! fra 3 Juli til 3 september blir det daglig lagt ut or…
  • Faste 2023

    Onsdag 22 Februar er det Askeonsdag. Her begynner forberedelsen til Påske, med 40 dagers f…
Last flere av Synnøve Sutton
  • ‘Søndag før Pinse

    Søndag før Pinse – 12.05.2024 Joh 3,16-21 For så høyt har Gud elsket verden at han g…
  • Når jeg har det travelt

    Det har blitt litt mye i det siste. Har to deltids jobber, jobber Freelance som illustratø…
  • Å vitne gjennom vanlig folkeskikk

    I helgene jobber jeg deltids på en restaurant.  Her om dagen hadde vi et stort bord på 11 …
Last flere inn Sommerordet 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Pinseaften

Pinseaften – 18.05.2024 Joh 7,37-39 På den siste dagen i høytiden, den store festdag…