Hjem Sommerordet 2018 Kjærlighet, dating og sånt

Kjærlighet, dating og sånt

6 min lest
0
0
789

38701178_1864493520303303_7347537244896362496_nJeg har ikke hatt mye erfaring med kjærlighet og “dating” som jeg kan skryte av. Hadde en gutt på barneskolen jeg sa ja til å bli sammen med over SMS men aldri møtte ansikt til ansikt for jeg var for flau, gjemte meg på toalettet hver gang vi var i samme bygning! Så når min nåværende kjæreste, som jeg møtte i en alder av 24, faktisk tok initiativ til å be meg ut på en kaffe kan du tenke deg jeg var desperat etter gode råd, for jeg visste jo ikke hva jeg hadde begitt meg ut på!

Hørte på uendelige med podcaster som fortalte meg hvordan et kristent forhold skulle se ut, hvor noen mente at en klem kunne lede til synd og at man derfor ikke burde gjøre slikt før man var forlovet, mens andre sa at man ikke burde kysse til man er gift. Jeg søkte også råd fra venninner, familie og folk jeg så opp til i menigheten, hvor svarene varierte ut i fra deres erfaringer og livssyn. Søkte selvfølgelig også råd fra bibelen, men til min frustrasjon var ikke “dating” noe man gjorde på Jesu tid. Nå vil jeg legge til at det er ting innenfor forhold mellom mann og kvinne som Jesus er tydelig på: at sex er en gave som er ment å være innenfor ekteskapets trygge rammer, og at fristelse og renhet er noe du skal ta alvorlig. (Matteus 5, 29 – 30, 1. Korinterne 6,13.18, 1. Tessaloniker 4,3-5) Men hva med alt annet innenfor dette! Og alt av tips og råd du får av folk rundt deg? Hva er stegene til et bibelsk forhold??

Bibelverset nedenfor snakker ikke nødvendigvis om kjærlighet eller hvordan forholde seg til en kjæreste, hvilke grenser som er bra å sette, om man kan holde hender, om kyssing er innafor etc. Men likevel skrev jeg det ned når jeg slet med alle disse spørsmålene for det gav meg veiledelse om hvordan jeg skal tenke om min egen kropp, at det er et hellig offer eller et tempel som Paulus sier i 1 Kor 6, 19, og hvordan bruke den til glede for Gud. Den oppmuntrer meg også til å la mitt sinn fornyes noe jeg tolker som å bruke tid i Guds ord og nærvær daglig slik at han kan vise meg sitt evighetsperspektiv, gi meg litt av Hans visdom og dermed hjelpe meg når jeg står ovenfor valg.

Så når råd var dyre fant jeg ro i at hvis både jeg og min kjære søker daglig Jesus og hans visdom i form av hans ord og jobber aktivt med å la oss forme av han, utruster han oss begge til å ta riktige valg, sette de riktige grensene, og ta de nødvendige stegene mot et forhold som er til glede for Gud og mennesker rundt oss.

“Derfor formaner jeg dere ved Guds barmhjertighet, søsken: Bær kroppen fram som et levende og hellig offer til glede for Gud. Det skal være deres åndelige gudstjeneste. Innrette dere ikke etter den nåværende verden, men la dere forvandle ved at sinnet fornyes, så dere kan dømme om hva som er Guds vilje: det gode, det som er til glede for Gud, det fullkomne.” Romerne 12, 1-2

Hilsen Synnøve

  • Pinseaften

    Pinseaften – 18.05.2024 Joh 7,37-39 På den siste dagen i høytiden, den store festdag…
  • ‘Søndag før Pinse

    Søndag før Pinse – 12.05.2024 Joh 3,16-21 For så høyt har Gud elsket verden at han g…
  • 6. søndag i påsketiden

    6 søndag i påsketiden – 05.05.2024 Matt 7,7-12 Photo by Franzi Meyer Be, så skal der…
Last flere relaterte artikkler
  • Tjen Herren med glede

    I to dager har jeg skrevet om kall, utrustning og bønnesvar. Jeg tenkte egentlig å gå vide…
  • Sommerord 2023

    Neste uke begynner årets sommer ord! fra 3 Juli til 3 september blir det daglig lagt ut or…
  • Faste 2023

    Onsdag 22 Februar er det Askeonsdag. Her begynner forberedelsen til Påske, med 40 dagers f…
Last flere av Synnøve Sutton
  • ‘Søndag før Pinse

    Søndag før Pinse – 12.05.2024 Joh 3,16-21 For så høyt har Gud elsket verden at han g…
  • Når jeg har det travelt

    Det har blitt litt mye i det siste. Har to deltids jobber, jobber Freelance som illustratø…
  • Å vitne gjennom vanlig folkeskikk

    I helgene jobber jeg deltids på en restaurant.  Her om dagen hadde vi et stort bord på 11 …
Last flere inn Sommerordet 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Pinseaften

Pinseaften – 18.05.2024 Joh 7,37-39 På den siste dagen i høytiden, den store festdag…