17. Mai

4 min lest
0
0
306

Lukas 1,50-53

17-mai2Fra slekt til slekt varer hans miskunn
over dem som frykter ham.

 Han gjorde storverk med sin sterke arm;
han spredte dem som bar hovmodstanker i hjertet.

Han støtte herskere ned fra tronen
og løftet opp de lave.

Han mettet de sultne med gode gaver,
men sendte de rike tomhendte fra seg.

 

 

Vi kan være stolte av 17.mai. Vi feirer vår nasjonaldag som en festlig familiedag, med barnetog og flagg, ikke med militære oppmarsjer og nasjonalt overmot. Og de kristne verdiene og Guds ord hører også med til det vi feirer på vår frihetsdag. «Du sende ditt ord til Noregs fjell, og ljos over landet strøymde» står det i vår praktfulle fedrelandssalme.
Slekt skal følge slekters gang heter det seg også. Generasjon etter generasjon fødes, vokser opp, blir gamle og dør. Alle ting forandres og utvikler seg. Tenk bare på data og internett! At du kan lese dette på en skjerm hjemme hos deg selv er noe som var umulig og utrolig for bare et par tiår siden. Vi må lære for å følge med, lære av andre. Som kristne kan vi lære at Guds kjærlighet og omsorg ikke er noe som forandres! Den varer fra slekt til slekt, som det står i vår tekst.
Kunnskap om Gud og Jesus får du ikke av å spekulere og være lur. Ofte hører jeg folk si at de tror at noe er slik og slik.  Spør en så om hvorfor de tror på det, kan svaret være så forskjellig.  De har lært det på skolen, lest det eller sett det på TV. Det er overraskende hva folk kan godta som sannhet, fordi de for eksempel har lest det i en avis!
Det vi vet om Gud, har vi lest i Bibelen eller hørt det fra mennesker som har levd før oss, og som har erfart at det er sant. Og de ordene vi i år hører på |17.mai i år, er tatt fra en lovsang som er gitt oss av Maria, moren til Jesus. Hun sang den før Jesu ble født, men hun ble med i den første kristne menigheten etter at Jesus var stått opp fra de døde. Da hadde hun erfart at de var sant at Gud er trofast. Hun kunne gi oss sitt budskap om at Guds og løfter opp de som svake, de som stoler på han.

 

 • img_0566

  Domssøndag/Kristi kongedag

  Matteus 25,31-46 Men når Menneskesønnen kommer i sin herlighet, og alle englene med ham, d…
 • vann1

  24. Søndag i treenighetstiden

  Matteus 18,1-6 og 10-14 Nettopp da kom disiplene og spurte Jesus: «Hvem er den største i h…
 • loppebord

  Bruktmarked/Loppemarked

  Bruktmarked/Loppemarked Velkommen til Bruktmarked/Loppemarked i andre etasje, Bussedalen 1…
Last flere relaterte artikkler
 • hender-bibel1

  6. søndag i påsketiden

  Lukas 18, 1 – 8. Så fortalte han dem en lignelse om at de alltid skulle be og ikke miste m…
 • Illustrasjon Samefolkets flagg 1327999933_200x188

  Samefolkets dag – 6. febr

  Matt 5,13-16 Dere er jordens salt! Men hvis saltet mister sin kraft, hvordan skal det da b…
 • jesus-helbreder-den-lamme-som-ble-senket-ned

  5. søndag i åpenbaringstiden

  Markus 2,1-12 Noen dager senere kom Jesus igjen til Kapernaum, og det ble kjent at han var…
Last flere av Bjørn Sandvik
Last flere inn Søndagskommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Se også

Domssøndag/Kristi kongedag

Matteus 25,31-46 Men når Menneskesønnen kommer i sin herlighet, og alle englene med ham, d…