Hjem Søndagskommentar Bots og bønnedag.

Bots og bønnedag.

5 min lest
1
0
477

Luk 13,22-30Illustrasjon Gjenkomst 1322477413

På reisen til Jerusalem dro Jesus fra by til by og fra landsby til landsby og underviste.
Da var det en som spurte: «Herre, er det få som blir frelst?» Han sa til dem:  «Kjemp for å komme inn gjennom den trange døren! For jeg sier dere: Mange skal forsøke å komme inn, men ikke klare det.  Når husherren først har reist seg og lukket døren og dere blir stående utenfor og banker på og sier: ‘Herre, lukk opp for oss’, da skal han svare: ‘Jeg vet ikke hvor dere er fra.’ Da vil dere si: ‘Vi har jo spist og drukket sammen med deg, og du har undervist på gatene våre.’  Men han skal svare: ‘Jeg vet ikke hvor dere er fra. Bort fra meg, alle dere som gjør urett!’  Der skal dere gråte og skjære tenner når dere ser Abraham og Isak og Jakob og alle profetene i Guds rike mens dere selv blir kastet utenfor.  Fra øst og vest og fra nord og sør skal mennesker komme og sitte til bords i Guds rike.  Da skal noen som er de siste, bli de første, og noen som er de første, bli de siste.»

Luk 13,22-30

Er det få som blir frelst???

Jesus skildrer de som må stå utenfor det som hører himmelen til.

Ikke enhver som sier til meg: Herre, Herre! – skal komme inn i himmelriket.

På dommens dag vil ikke himmelporten bli åpnet for alle.

Ingen har en selvfølgelig rett til Guds rike. Det hjelper lite med krav eller for den saks skyld godsnakk på dommens dag. Tradisjon eller folketilhørighet hjelper heller ikke noe. Masse aktivitet og andre gode ting er ikke godt nok.

I stedet for å regne det som en selvfølgelig rett til Guds rike gjelder det å kjempe for å komme inn gjennom den trange dør. Utkjempe en livsavgjørende kamp.

 

Kampen for å komme til himmelen handler om å legge av seg alt det vi innbilder oss vi må ha med oss for å bli godtatt. Det handler om å komme til Jesus uten garantier og ytre sikkerhet.

 

Himmeldøra er så trang at har vi med oss noen gode gjerninger eller mennesker som vil gå god for oss, så vil vi ikke klare å gå gjennom døra. Vi må til og med legge fra oss alle syndene. Har vi de som vedheng så blir det ikke plass til dem. Det eneste det er plass til er deg alene.

 

Ved porten til Guds rike er det noen som snur på køen. De siste blir de første og de første de siste. Bare de som er små kommer inn. De som tar i mot Guds rike som et lite barn. Som med en barnlig tillit tror at Jesus elsker oss så høyt at han har sonet alle våre synder. Det er nok og det holder.

 

I troen på Jesus blir jeg ikke avvist. Han tar meg med i sitt himmelske selskap med gode retter og himmelsk drikke. Det kommer til å bli en dag som overgår alt og som vi bare kan glede oss til.

 

Last flere relaterte artikkler
 • hender-bibel1-2

  Bots og bønnedag

  Lukas 13. 22-30: På reisen til Jerusalem dro Jesus fra by til by og fra landsby til landsb…
 • natur-tre1
  Joh 10,11-18 Jeg er den gode gjeteren. Den gode gjeteren gir livet sitt for sauene. Men de…
 • Jesus Taler

  3. søndag i treeningstiden

  Markus  10.13 -16: De bar små barn til Jesus for at han skulle røre ved dem, men disiplene…
Last flere av Kåre Skråmestø
Last flere inn Søndagskommentar

En kommentar

 1. Knut Østeby

  28. oktober 2014 på 10:53

  ❓ …denne texten og dagens text i andakstboka mi(ved Kilden av Øivind Andersen)i går og i dag er det fra matt 3…og der spør jeg meg selv…er jeg frelst ? Kjemp for å komme inn….I Norge i dag går jo nesten alle på den brede vei ? ..alt er tillatt og vi lever sammen med ikke troende i sus og dus…og trenger ikke Jesus. Men jeg vil så gjerne, men får det ikke til. Har på anbefaling av Anfinn Skaaheim lest Steingrunnen et par ganger og det var godt. Det er så mye trøst å få i kirken hver søndag, men jeg blir liksom aldri rystet og redd….nåden klamrer jeg meg til og vet jo svaret, men likevel kommer tvilen som den gjør til mange. Slapp av det nok bra, holder for meg noen ganger. Som regel tenker jeg ikke sånn, men i disse andaktene blir jeg vekket. Håper det er et godt tegn.
  Fikk bare lyst til å prøve dere – håper det er greit..PS jeg går for å være en posetiv kristen og får mye god tilbakemelding ( men det er jo ikke bra ?)
  Vennlig hilsen….fra Knut Østeby Halden Normisjon ( AS er der en gang i året)

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Se også

3. søndag i åpenbaringstiden.

Joh 4,4-26 Han måtte reise gjennom Samaria, og der kom han til en by som het Sykar, like v…