Hjem Søndagskommentar Påskenatt – ottesang

Påskenatt – ottesang

4 min lest
0
0
941

Markus 16,1-8

Da solen gikk opp

Da sabbaten var over, kjøpte Maria Magdalena og Maria, Jakobs mor, og Salome velluktende oljer for å gå og salve ham. Tidlig om morgenen den første dagen i uken kom de til graven da solen gikk opp. De sa til hverandre: «Hvem skal vi få til å rulle bort steinen fra inngangen til graven?» Men da de så opp, fikk de se at steinen var rullet fra. Den var meget stor. Da de kom inn i graven, så de en ung mann sitte på høyre side, kledd i en hvit, lang kjortel, og de ble forferdet. Men han sa til dem: «Vær ikke forferdet! Dere leter etter Jesus fra Nasaret, den korsfestede. Han er stått opp, han er ikke her. Se, der er stedet hvor de la ham! Men gå og si til disiplene hans og til Peter: ‘Han går i forveien for dere til Galilea. Der skal dere få se ham, slik som han sa dere.’» Da gikk de ut og flyktet bort fra graven, skjelvende og ute av seg. De sa ikke et ord til noen, for de var redde.

 

Det hadde ikke vært tid til å gjøre Jesu legeme ferdig til begravelsen. Sabbaten hadde kommet mellom, Derfor dro kvinnene av sted ved soloppgang for å utføre handlingen.

Det hadde ikke vært tid til å gjøre Jesu legeme ferdig til begravelsen. Sabbaten hadde kommet mellom, Derfor dro kvinnene av sted ved soloppgang for å utføre handlingen.

Foran inngangen til graven var det en renne, i denne var en stor sirkelrund stein, som kunne rulles slik at graven ble lukket. Kvinnene viste at stenen var så tung at de ikke ville klare å rulle den til side, dette bekymret dem, men de bekymret seg uten grunn, den var rullet til side og graven var tom.

Til tross for engelens forsikring om at Jesus var stått opp ble de så redde at de flyktet derfra forvirret og engstelig. Men deres frykt skulle forvandles til glede da de møtte Jesus.

Kjære leser, om du er forvirret og redd så er Jesus gledens kilde.

Dette skriftavsnittet har også noe som vi ikke finner i de tre andre evangeliene. Det er hilsenen til Peter. Den måtte være en stor oppmuntring. Han var sikkert ille til mote etter at han fornektet Jesus.

Det mest dyrebare ved Jesus er den måten han møter Peter og andre som har sviktet. Ikke med domsord, men med oppreisning og tilgivelse.

Godt for oss som ofte svikter han i ord og gjærning.

 

  • Slått ned

    Jeg er veldig glad i blå blomster. Så jeg kjøpte frø og sådde i februar. Litt på måfå som …
  • Kan Jesus og ondskapen bo i hjertet samtidig?

    “Det står at Jesus bor i hjertet. Men det står også at alt ondt kommer fra hjertet. …
  • Vil Gud tilgi selvmord?

    Spørsmål: Finnes det tilgivelse for mennesker som begår selvmord? Kvinne Svar: Hei Kvinne …
Last flere relaterte artikkler
  • Bare Jesus!

    Det finnes ikke noe alternativ til ham. Det gis alternativ til menigheter, fellesskap, mil…
  • Lyset

    Det er mange ting jeg ikke forstår av det som skjer og ikke skjer. Det er også mye i Bibel…
  • Jesus bildet

    Han kom for å bli. Han gikk omkring og gjorde vel. Betalte med sitt liv for våre synder. B…
Last flere av Rolf Ruud
Last flere inn Søndagskommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Slått ned

Jeg er veldig glad i blå blomster. Så jeg kjøpte frø og sådde i februar. Litt på måfå som …