Hjem Jul&Adventskalender Adventskalender 2020 Advent og Julekalender – Dag 17

Advent og Julekalender – Dag 17

4 min lest
0
0
305

“Tradisjoner i familier” av Mary Anette Skaaheim 

Det er ulike juletradisjoner i hver familie og når man gifter seg møtes disse tradisjonene. I starten må man venne seg til mye, og noen ganger møtes på halvveien! Den første jule vi var gift var en stor prøvelse for min mann. 

Min familie spiser alltid kl 18:00 på julaften, og det er fullt program. Vi starter med en julesang, så juleevangeliet for så å spise lenge. Når middag og dessert er over skal det vaskes opp og ryddes. Og alle hjelper til. Når kjøkkenet er klart er det fram med årets julebakst og kaffe. Da finner alle sin plass, med dedikert plass til gavene og er klare med penn og papir, for her skal det skrives ned hva du fikk av hvem. Noen får i oppgave å hente gavene og legge dem under treet. Så skal årets oppleser, altså personen som leser høyt hvem gaven er til og fra, velges. Dette er en heders jobb, og veldig populært blant barna, så for fred i heimen går det på rundgang. Ett barn og en voksen henter frem gavene. En og en leses de opp, deles ut og åpnes. Vi takker, bukker eller klemmer giveren før vi går videre til neste gave. Det tar lengre tid men slik får vi alle glede oss over og se hva den enkelte fikk. 

Denne første julen vi var gift var vi ikke klare til å begynne med gavene før kl 23:00. Da var min unge ektemann frustrert og utålmodig, for han hadde allerede fått telefon hjemmefra med takk for gaver 3 timer tidligere. Da var de ferdige med sin Julaften.

Dagens bibelvers:

“Du lærer meg livets vei, hos deg er glede i overflod, fryd uten ende ved din høyre hånd.” Salme 16, 11

Dagens bønn:

Far, Vi er ikke mange dager fra julaften, og for mange øker stressnivået. Vi ber om at din fred skal fylle oss hvor vi enn sitter. Kom Far og minn oss på hva som er meningen med julen, og hjelp oss ta en pause fra alt kaoset som kjemper om oppmerksomheten.

Amen

Last flere relaterte artikkler
  • Vi når lengre ut!

    Lenge har vi ønsket å nå ut med evangeliet på flere TV plattformer. Nå er vi på Bedehuskan…
  • Advent og Julekalender – Dag 32

    “Julesanger” av Mary Anette Skaaheim Alle har sine favoritter når det kommer t…
  • Advent og Julekalender – Dag 31

    “En litt annerledes nyttårsaften” av Mary Anette Skaaheim Da mine barn var små var det om …
Last flere av Jesusnett
Last flere inn Adventskalender 2020

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Advent og Julekalender – Dag 24

“En neve peanøtter i grøten” av Mary Anette Skaaheim Det er en julaften for mange år siden…