Hjem Jul&Adventskalender Adventskalender 2020 Advent og Julekalender – Dag 16

Advent og Julekalender – Dag 16

4 min lest
0
0
303

“Julekjolen” av Mary Anette Skaaheim

Som nygift gikk jeg stadig forbi en butikk med mye fint tøy i vinduet. I adventstiden så jeg en fin rød kjole som jeg ønsket meg. Jeg gikk tur med min mann og viste han kjolen, “Den ønsker jeg meg til jul” sa jeg. Vi gikk inn og jeg prøvde den på meg. Den satt som støpt som om den var laget nettopp til meg. Min mann mente at prisen var litt stiv. Neste dag gikk jeg forbi butikken å så at kjolen var borte. Jeg merket jeg ble litt lei meg, men tenkte at det var en fin drøm så lenge det varte. 

Da julen kom skulle vi feire vår første jul med mine foreldre. Da tiden for gaver kom gledet jeg meg til å se hva min mann hadde funnet på. Jeg fikk en stor eske i hendene. Da jeg åpnet den lå den røde kjolen der. Mens jeg skiftet tilbake til egne klær i butikken, hadde min mann betalt kjolen, bedt butikkdamen om å henge kjolen tilbake i vinduet, for så ta den ned og pakke den inn etter vi hadde gått. Tåren rant der jeg satt med gaven i fanget. Han synes det var litt rart at jeg gråt for en kjole. Men egentlig gråt jeg av glede og takknemlighet. Kjolen den har jeg enda, 30 år etter, og den er like fin.

Dagens bibelvers:

“Be, så skal dere få. Let, så skal dere finne. Bank på, så skal det bli lukket opp for dere. For hver den som ber, han får, den som leter, han finner, og den som banker på, skal det bli lukket opp for. Eller er det vel et menneske iblant dere som vil gi sønnen sin en stein når han ber om brød, eller gi ham en orm når han ber om en fisk? Når da dere, som er onde, vet å gi deres barn gode gaver, hvor mye mer skal da deres Far i himmelen gi gode gaver til dem som ber ham!” Matteus 7, 7-11

Dagens bønn:

Du har lovet å forsørge, Far, og vi gleder oss over de gavene du gir. Hjelp oss se hvem vi kan velsigne rundt oss, hjelp oss holde øynene og ørene oppe slik at vi kan se hva de rundt oss trenge og ønsker seg. Det er virkelig en velsignelse å velsigne andre.

Amen

Last flere relaterte artikkler
  • Vi når lengre ut!

    Lenge har vi ønsket å nå ut med evangeliet på flere TV plattformer. Nå er vi på Bedehuskan…
  • Advent og Julekalender – Dag 32

    “Julesanger” av Mary Anette Skaaheim Alle har sine favoritter når det kommer t…
  • Advent og Julekalender – Dag 31

    “En litt annerledes nyttårsaften” av Mary Anette Skaaheim Da mine barn var små var det om …
Last flere av Jesusnett
Last flere inn Adventskalender 2020

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Advent og Julekalender – Dag 24

“En neve peanøtter i grøten” av Mary Anette Skaaheim Det er en julaften for mange år siden…