Hjem Jul&Adventskalender Adventskalender 2020 Advent og Julekalender – Dag 18

Advent og Julekalender – Dag 18

3 min lest
0
0
292

“Pepperkakehus” av Mary Anette Skaaheim

Da jeg var liten gledet jeg meg alltid til å se på min mor og far lage pepperkakehus. Knekket som de brukte for å sette sammen huset var så varmt så de var redde for at vi skulle brenne oss. Men min bror og jeg fulgte ivrig med da de montert. De limte også et rødt gjennomsiktig papir inne i vinduene og satt en lampe inne i huset, og da skinte det så fint ut av “vinduene”! De pyntet huset fint og helt likt hvert år. Vi hadde en egne plate med små ben på som min far hadde laget til huset. Og den ble trekt med bomull, døren skulle stå på gløtt og utenfor sto det en pepperkake dame og mann. Da jeg fikk familie ønsket jeg at barna skulle bli med å pynte pepperkakehuset. Det ble mye rart men vi koste oss og lagde ulike hus hvert år. Et år laget vi en kirke, den var nydelig! 

En del av tradisjonen er at vi 13 eller 20 dag jul knuser pepperkakehuset. Barna elsket det, og sto alltid klare med kjevle og plasthammer for å knuse huset, for så å sluke de knuste pepperkake restene. Men det året vi lagde pepperkakekirke ble det en litt rar følelse å se de 4 prestebarna knuse og sluke kirken.

Dagens bibelvers: 

“Søk først Guds rike og hans rettferdighet, så skal dere få alt det andre i tillegg. Så gjør dere ingen bekymringer for morgendagen; morgendagen skal bekymre seg for seg selv. Hver dag har nok med sin egen plage.” Matt 6, 33-34

Dagens bønn:

Vi takker, Far, for de gode hverdagsstundene. For tradisjoner som bringer familien sammen og samtidig skaper gode minner.

Amen

Last flere relaterte artikkler
  • Vi når lengre ut!

    Lenge har vi ønsket å nå ut med evangeliet på flere TV plattformer. Nå er vi på Bedehuskan…
  • Advent og Julekalender – Dag 32

    “Julesanger” av Mary Anette Skaaheim Alle har sine favoritter når det kommer t…
  • Advent og Julekalender – Dag 31

    “En litt annerledes nyttårsaften” av Mary Anette Skaaheim Da mine barn var små var det om …
Last flere av Jesusnett
Last flere inn Adventskalender 2020

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Advent og Julekalender – Dag 24

“En neve peanøtter i grøten” av Mary Anette Skaaheim Det er en julaften for mange år siden…