Hjem Søndagskommentar Prisen verdt!

Prisen verdt!

6 min lest
0
0
384

23 søndag i treenighetstiden – 8.11.2020

Mark 10.28-31

Da tok Peter til orde og sa: «Hva med oss? Vi har forlatt alt og fulgt deg.» Jesus svarte: «Sannelig, jeg sier dere: Enhver som har forlatt hus eller brødre eller søstre eller mor eller far eller barn eller åkrer for min skyld og for evangeliets skyld, skal få hundre ganger så mye igjen. I den tiden som nå er, skal han få hus, brødre, søstre, mødre, barn og åkrer – men også forfølgelser – og i den kommende verden evig liv. Men mange av de første skal bli de siste, og de siste skal bli de første.»

Bilde av Mukuko Studio

PRISEN VERDT!
Hva med oss? spør Peter. Enhver er seg selv nærmest, og disiplene var ikke annerledes. De hadde nettopp lyttet til Jesus som hadde talt om hvor vanskelig det vil være for en rik å komme inn i Guds rike. Disiplene tilhørte neppe den rike overklassen, men ville det være enklere for dem å bli frelst? Peter er frimodig, og spør på alles vegne. Egentlig er det jo flott at han spør. Ja, det finnes vel knapt noe viktigere spørsmål. Blir vi frelst? Er døren åpen for oss inn til Guds rike? Det er evigheten det står om, og da blir intet spørsmål viktigere. Og så er det godt at Peter henvender seg til Jesus. Det var nok ganske selvsagt for ham og de andre disiplene, men det er langt fra selvsagt for alle som er opptatt av framtiden. Derfor er det viktig å løfte fram at når det gjelder framtid og evighet, er det bare én vi kan gå til med våre spørsmål, og det er Jesus. Han er veien, sannheten og livet, og bare han har gitt oss løfte om å være med oss alle dager. Bare sammen med Jesus er vi på rett kurs mot lyset og livet på den andre siden av døden.
Vandringen mot det nye livet starter her. Og det er det Jesus minner disiplene om i svaret til Peter. Vi må følge Jesus nå, for å være sammen med Jesus da. Det er i dette livet vi velger kurs for evigheten. Men det kan koste. Det legger ikke Jesus skjul på. Å være i Jesu følge, er ikke alltid det som synes å kaste mest av seg på kort sikt. Tvert i mot. Noen ganger må vi si nei til ting vi er glade i for å gå sammen med Jesus. Det gode må noen ganger vike for det beste. Jesus setter det på spissen, og lar dem få høre at det kan bli nødvendig å forlate sine kjære for å følge Ham. De færreste av oss opplever en slik situasjon, men det forteller oss at det kan koste å velge livet med Jesus.
Men det er prisen verdt! Det som venter er så mye mer enn det enn det vi forlater. Det er ikke så enkelt i dette livet å forestille seg hvordan evigheten blir, men Jesus vil så gjerne si oss at det blir godt. Og det bekreftes jo av den prisen han villig til å betale for at jeg skal få være med ham når Gud skaper en ny himmel og en ny jord. Jesus gav livet for at jeg skal få leve, leve med ham – alltid. Korset forteller om hvor høyt Jesus elsker meg. Skulle jeg ikke være villig til å følge ham, selv når det koster?

  • Bli med oss i bønn!

    Fra og med 6 Mai til 14 Juni skal Jesusnett ha 40 dagers bønn og faste! Gjennom 20 år har …
  • 5. søndag i påsketiden

    5 søndag i påsketiden – 28.04.2024 Luk 13,18-21 Photo by Vince Veras Lignelsene om s…
  • 4. søndag i påsketiden

    4 søndag i påsketiden – 21.04.2024 Joh 13,30-35 Photo by John Towner Da Judas hadde …
Last flere relaterte artikkler
Last flere av Svein Granerud
Last flere inn Søndagskommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Bli med oss i bønn!

Fra og med 6 Mai til 14 Juni skal Jesusnett ha 40 dagers bønn og faste! Gjennom 20 år har …