Hjem Spørsmål og svar Spørsmål om å leve som kristen

Spørsmål om å leve som kristen

7 min lest
0
0
1,680

Spørsmål:

Hei 😀

Jeg har fire spørsmål som jeg håper dere eller du kan svare på før onsdag 08.02:
-Veien til frelse?
-noen spesielle mattradisjoner?
-Særegenheter?
-menneskesyn?

Astrid


Svar:

Hei Astrid!

Jeg vil gjerne svare deg, men synes det er litt vanskelig når du bruker stikkordsform.

Bibelen sier at veien til frelse går gjennom Jesus. Det er bare han som kan frelse oss, og gi oss den tilgivelsen vi trenger for å komme til Gud. Han døde for våre synder for å gi oss denne fantastiske muligheten til å eie det evige liv. Les mer om dette i denne veilederen!

Jeg vet ikke hva du mener med mattradisjoner. Maten kristne spiser avhenger mye av hvor i verden man befinner seg og hvilken kultur man tilhører.

Når det gjelder særegenheter blant kristne håper jeg virkelig at kristne ikke skiller seg merkbart ut, men at det som er et ønske for kristne er å få delta i et kristent fellesskap, ha et bønneliv, lese Guds ord og kunne motta nattverden. Dette omtales som de fire B’er.

Bibelen: Gjennom å lese i Bibelen blir du bedre kjent med hvem Jesus er, hvem Gud er, og hva Gud ønsker med livet ditt. Begynn gjerne med et av de fire evangeliene hvis du ikke har lest noe særlig i Bibelen tidligere.

Bønnen: Gjennom bønn kan du henvende deg til Gud med alt som opptar deg og betyr noe for deg. Jesus lærte oss å be Fadervår som en eksempelbønn, men Gud hører alle bønner som bes til ham i Jesu navn. Bønn er ikke bare enveiskommunikasjon, og i bønnen kan du også oppleve hvordan Gud kan tale konkret til deg.

Brorskapet: Det kristne fellesskapet med gudstjenester og andre typer samlinger hvor Jesus er i sentrum er også viktig, for det er i fellesskap med andre en kan høre om og lære av hva Gud gjør i livene til andre mennesker. Det kristne fellesskapet er også et sted hvor en kan dele livets gleder og sorger og være til hjelp og støtte for hverandre både åndelig og praktisk.

Brødsbrytelsen: Nattverden har en helt spesiell posisjon i den kristne gudstjenestefeiringen. Den er et minnemåltid hvor vi på en spesiell måte minnes Jesu død for oss. Samidig er den et fest- og lovprisningsmåltid hvor vi takker Gud for hans frelse. Jesus har også på en spesiell måte knyttet sitt nærvær til nattverdens elementer, brød og vin, slik at den som tar del i nattverden også får ta del i Jesus og hans frelsesverk. Til sist er også nattverden et framtidsrettet måltid som minner oss om at Jesus engang skal la oss ta del i den endelige frelse som i Bibelen blant annet beskrives som det himmelske måltid.

Kirken er forpliktet på det kristne menneskesynet. Et av hovedpunktene i det kristne menneskesynet er tanken om alle menneskers likeverdighet. Det kristne menneskesynet tillegger mennesket en fundamental verdi. Denne fundamentale verdien er viktig. En fundamental verdi er det eneste som kan sikre alle menneskelivs ukrenkelighet.

Det bærende element i det kristne menneskesyn, og noe av det som er med på å gi det dets fundamentale verdisyn, er det punkt som sier at alle mennesker er skapt av Gud. Det at mennesket er skapt av Gud og dermed et produkt av hans vilje, står i sterk kontrast til en tanke om en ren tilfeldig tilblivelse og gir hvert enkelt menneskeliv sitt eget mål og mening. Ut fra det kristne menneskesynet så er alle mennesker skapt av Gud og dette gir hvert enkelt menneskeliv uendelig verdi.

Mennesket står i en særstilling i forhold til alt det andre skapte, og det som gir det dets særstilling er det at mennesket er skapt i Guds bilde.

Hilsen Solveig


Har du et spørsmål? Klikk her for å fylle ut skjemaet til svar-panelet

Last flere relaterte artikkler
  • Hva sier Bibelen om avhengighet?

    Spørsmål: Hva sier Jesus, NT og Bibelen om avhengigheter, og det å bli fri fra avhengighet…
  • Hva skjer med hedningene?

    Spørsmål: Hvordan går det med hedningene? De fleste har jo ikke hørt evangeliet. Sverre Sv…
  • Hva er bønn?

    Spørsmål: Hva er egentlig bønn? Hva kan man forvente når man ber? Har Gud noen betingelser…
Last flere av Solveig Fredbo
Last flere inn Spørsmål og svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Advent og Julekalender – Dag 24

“En neve peanøtter i grøten” av Mary Anette Skaaheim Det er en julaften for mange år siden…