Hjem - Maten er servert (Sommerord 2022)

Maten er servert (Sommerord 2022)

5 min lest
0
0
185

Fra jeg var ganske liten har jeg vært fascinert av bibelfortellingene fra både Det gamle testamentet og Det nye testamentet. Og da jeg ble gammel nok til å gå på bibelskole, lærte jeg om den røde tråden i Bibelen. Profetiene i Det gamle testamentet og oppfyllelse i Det nye testamentet, men også om så mye mye mer.

Som ungdom var det flere som bare leste Det nye testamentet, og i stedet for hele Bibelen, hadde vi kun med oss Det nye testamentet da vi ungdommene møttes. Som voksen har jeg også lest Det gamle testamentet i romanform og jeg lærer så mye. Det er like aktuelt i dag.

En av tingene jeg ble fascinert av da jeg var barn, var da Gud sendte mat ned fra Himmelen. Israelittene våknet til frokost med manna fra himmelen, og en annen gang sendte Gud fugler. Og jeg så for meg stekt kylling som datt ned fra himmelen. Middag servert på et fat. Tenk om jeg kunne få oppleve det!

Som voksen har øynene mine blitt åpnet og jeg kan se at han gjør det i dag også. Kanskje litt annerledes enn i Det gamle testamentet, men jeg ser det. Denne sommeren har jeg gått på mat-tur med mine thailandske venninner. Vi sanket maten som er rundt oss på så mange steder som mange av oss ikke ser.  På en tur litt tidlig i sommer tok de meg med til steder der det var anlagt nytt gress eller jord som var fyllt på før noe nytt skulle plantes. Der vokste det opp alt annet enn gress og en av plantene var Meldestokk, eller med fagnavnet Chenopodium album. De viste meg hvordan ta unge grener slik at planten vokste videre og ble frodigere. Vi gikk hjem og blader og stilk ble vasket grundig før de fort ble stekt i litt olje med litt salt og pepper. Det smakte helt nydelig. En smak som lignet på en blanding av spinat og asparges. De forvellet også, og fryste ned til å brukes senere. Når jeg i ettertid har lest meg opp på planten, så har den høyt innhold av mineraler, vitaminer, som kalsium og vitamin C.

Er det ikke spennende å se hvordan Gud dekker måltid ved våre føtter og vi ser det kanskje ikke. Kanskje har du mat rett utenfor døra di?

Så gjør dere ikke bekymringer, og si ikke: ‘Hva skal vi spise?’ eller: ‘Hva skal vi drikke?’ eller: ‘Hva skal vi kle oss med?’ Alt dette er hedningene opptatt av. Men den Far dere har i himmelen, vet jo at dere trenger alt dette. (Matt 6,31-32)

Mvh Mary Anette Skaaheim

  • 6. søndag i påsketiden

    6 søndag i påsketiden – 05.05.2024 Matt 7,7-12 Photo by Franzi Meyer Be, så skal der…
  • Bli med oss i bønn!

    Fra og med 6 Mai til 14 Juni skal Jesusnett ha 40 dagers bønn og faste! Gjennom 20 år har …
  • 5. søndag i påsketiden

    5 søndag i påsketiden – 28.04.2024 Luk 13,18-21 Photo by Vince Veras Lignelsene om s…
Last flere relaterte artikkler
  • Bli med oss i bønn!

    Fra og med 6 Mai til 14 Juni skal Jesusnett ha 40 dagers bønn og faste! Gjennom 20 år har …
  • Alt har sin tid

    Jeg må bare si at boken Forkynneren i bibelen er ikke den boken jeg leser mest. Men i en m…
  • Salmene

    Jeg elsker salmenes bok i bibelen. Da jeg leste dagens vers, måtte jeg bare ha det med. Te…
Last flere av Mary Anette Skaaheim
  • Bli med oss i bønn!

    Fra og med 6 Mai til 14 Juni skal Jesusnett ha 40 dagers bønn og faste! Gjennom 20 år har …
  • Vi når lengre ut!

    Lenge har vi ønsket å nå ut med evangeliet på flere TV plattformer. Nå er vi på Bedehuskan…
  • 2 søndag i påsketiden – En morgen ved stranden

    2 søndag i påsketiden – 7.04.2024 Joh 21,15-19 Photo by Wes Hicks Jesus og PeterDa d…
Last flere inn -

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

6. søndag i påsketiden

6 søndag i påsketiden – 05.05.2024 Matt 7,7-12 Photo by Franzi Meyer Be, så skal der…