Hjem Søndagskommentar Guds falske budbringere

Guds falske budbringere

6 min lest
0
0
1,036

5 søndag i treenighetstiden – 05.07.2020

Matt 7,15

Ta dere i vare for de falske profetene! De kommer til dere i saueham, men innvendig er de glupske ulver. 

Dagens lesetekst får meg til å tenke på noe som skjedde i historien om Nehemja:

Da gikk jeg inn i huset til Sjemaja, sønn av Delaja, Mehetabels sønn, som måtte holde seg hjemme. Han sa: «La oss møtes i Guds hus, midt i tempelet. La oss låse dørene der, for de kommer til å drepe deg om natten.» Jeg svarte: «Skulle en mann som jeg flykte? Og skulle en som jeg gå inn i tempelet og fortsatt leve? Nei, jeg går ikke inn.» (Nehemja 6:10-11)

Profeten Nehemja hadde dedikert sitt liv til å tjene Herren ved å lede jødene tilbake fra deres tredje eksil og gjenoppbygge de ødelagte murene rundt Jerusalem. Murene var ekte, men hadde også en veldig symbolsk betydning; styrken til Guds hellige by, som beskyttet den fra angrep. Allikevel var det uenighet i rekkene da noen av Nehemias egne folk forsøkte å stoppe ham fra sitt oppdrag.

De brukte trusler, rykter og andre metoder for å stoppe jødene fra dette rekonstruksjonsprosjektet. I vers 10 tydde de til og med til falsk profeti. Presten fortalte Nehemja at hans liv var i fare, for å få ham til å stoppe gjenoppbyggingsprosjektet. Presten ville at de skulle møtes og la Nehemja få gjemme seg i Herrens hus. Og hvordan kan vi vite at presten overleverte et «falsk budskap fra Gud»? Fordi denne budbringeren fortalte Nehemja at han skulle gjemme seg i det Helligste stedet i tempelet, som var et forbudt sted for Nehemja, siden han ikke var en prest. Så «profetien» var ikke samstemt med Guds Ord.

Ofte, i livet, og til og med i vårt oppdrag som Herrens tjenere, vil vi møte dem som hevder at de har «et budskap fra Gud», som kjenner «vår framtid» eller som «har et ord til deg» som viser deg hva dine neste skritt skal være. Stemmer disse budskapene med Skriften? Vil dette gi Gud større ære? Har denne budbringeren ord på seg for å overbringe budskap med 100% nøyaktighet? Vi må være forsiktige med alle slike meldinger og bruke vår dømmekraft.

For jeg skjønte at det ikke var Gud som hadde sendt ham. Han talte profetord om meg fordi Tobia og Sanballat hadde betalt ham. Han hadde fått betalt for at jeg skulle bli skremt til å gjøre som han ville, og synde. Slik ville jeg få et dårlig navn og bli til spott. (Nehemja 6:12-13)

Jo mer vi vender oss bort fra saker og ting, som tilhører denne verdens bekymringer, og heller gjør en jobb for Gud, jo mer blir vi testet og prøvet. Men som Nehemja – hold deg til ditt oppdrag, utfør oppgaven din og fortsett å jobbe. Og behold troen. Da Nehemja avsluttet rekonstruksjonen av de ødelagte forsvarsmurene, ble det jødiske folket styrket og Esra ledet dem i bibelsk veiledning. Det ble en ekte vekkelse. Herren ble forherliget. Vi kan være med på det samme så lenge vi holder fast ved de oppgavene Gud har gitt oss, uansett hva andre sier, til og med dersom de hevder de har fått et «budskap». La oss alle stå fast og fortsette med det arbeidet Gud har gitt oss å gjøre, om det er sjelesorg, forkynnerarbeid, sang, blogging osv. osv. Dersom du ikke vet hva slags oppgave som Herren har gitt deg, så be til Ham og Han vil åpenbare det for deg!

  • 6. søndag i påsketiden

    6 søndag i påsketiden – 05.05.2024 Matt 7,7-12 Photo by Franzi Meyer Be, så skal der…
  • Bli med oss i bønn!

    Fra og med 6 Mai til 14 Juni skal Jesusnett ha 40 dagers bønn og faste! Gjennom 20 år har …
  • 5. søndag i påsketiden

    5 søndag i påsketiden – 28.04.2024 Luk 13,18-21 Photo by Vince Veras Lignelsene om s…
Last flere relaterte artikkler
  • Å finne styrke i Kristus

    9 søndag i treenighetstiden – 2.08.2020 Bilde av Melissa Askew Matt 11,28: Kom til m…
  • Kraften i Jesu Kristi oppstandelse

    4. søndag i påsketiden – 3. mai 2020 Joh 16,16-22 Om en liten stund ser dere meg ikk…
Last flere av Richard Tørressen
  • 6. søndag i påsketiden

    6 søndag i påsketiden – 05.05.2024 Matt 7,7-12 Photo by Franzi Meyer Be, så skal der…
  • 5. søndag i påsketiden

    5 søndag i påsketiden – 28.04.2024 Luk 13,18-21 Photo by Vince Veras Lignelsene om s…
  • 4. søndag i påsketiden

    4 søndag i påsketiden – 21.04.2024 Joh 13,30-35 Photo by John Towner Da Judas hadde …
Last flere inn Søndagskommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

6. søndag i påsketiden

6 søndag i påsketiden – 05.05.2024 Matt 7,7-12 Photo by Franzi Meyer Be, så skal der…