Hjem Søndagskommentar Kraften i Jesu Kristi oppstandelse

Kraften i Jesu Kristi oppstandelse

7 min lest
0
0
1,064


4. søndag i påsketiden – 3. mai 2020

Joh 16,16-22

Om en liten stund ser dere meg ikke lenger, men om en liten stund igjen skal dere se meg.» Da sa noen av disiplene hans til hverandre: «Hva mener han med å si: ‘Om en liten stund ser dere meg ikke lenger, men om en liten stund igjen skal dere se meg’ og: ‘Jeg går til Far’? Hva mener han med ‘om en liten stund’? Vi skjønner ikke hva han snakker om.» Jesus visste at de ville spørre ham, og han sa: «Snakker dere om det jeg sa: ‘Om en liten stund ser dere meg ikke lenger, men om en liten stund igjen skal dere se meg’? Sannelig, sannelig, jeg sier dere: Dere skal gråte og klage, men verden skal glede seg. Dere skal sørge, men sorgen skal bli forvandlet til glede. Når en kvinne skal føde, er hun engstelig, for hennes time er kommet. Men når barnet er født, har hun glemt smertene i sin glede over at et menneske er kommet til verden. 2Også dere er engstelige nå. Men jeg skal se dere igjen, og hjertet deres skal glede seg, og ingen skal ta gleden fra dere.

Vi som har lagt våre liv i Jesu hender skal virkelig få oppleve glede når Jesus henter oss hjem til seg. Selv om vi har dette håpet i vente, så opplever de fleste av oss mange bekymringer i livet, men vi har all grunn til å glede oss allerede nå:

Og som Kristus ble reist opp fra de døde ved sin Fars herlighet, skal også vi vandre i et nytt liv. Har vi vokst sammen med Kristus i en død som er lik hans, skal vi være ett med ham i en oppstandelse som er lik hans. (Romerne 6:4-5)

Dersom du tror på Jesus Kristus, Gud som ble menneske, som døde slik at du fikk dine synder tilgitt. Dersom du tror at Han tok Guds vrede for de syndene som du har begått, tror at Han seiret over synden og døden ved at Han var det det perfekte guddommelige offeret som kunne tilfredsstille Guds vrede. Dersom du tror at du er «vokst sammen med Kristus», som betyr at ditt gamle, syndige jeg, som bare søkte opprør, har blitt erstattet med en ny og gjenfødt ånd fra Gud, som søker å tilfredsstille og tjene Ham. Dersom du tror at Han ble reist opp fra det døde på den tredje dag, overvant døden og graven, ble igjen på jorden fram til pinseuken, viste seg for 500 mennesker og fôr opp til Himmelen, for så å sette seg ved Faderens høyre hånd og går i en evig forbønn for oss. Tror du dette, så gled deg!

Gled deg på grunn av Guds nåde. Herren vil gi deg den samme oppstandelsen. Den samme kraften som reiste Jesus opp fra døden vil reise deg også opp. Alt dette på grunn av hva Jesus gjorde for deg. Dette er det velsignede håpet som alle kristne har! Døden har ingen makt over deg. De eneste som har grunn til å fortvile og engste seg er de som ikke tror på Herren Jesus Kristus. Død og fordømmelse venter på dem. Dette er virkelig en grunn for oss til å fortsette vårt oppdrag med å forkynne evangeliet om at det finnes tilgivelse for synden og et evig liv i troen på Jesus. Hans navn er mektig!

Så juble i ditt hjerte, tilbe og gled deg, dersom du lever i troen på Kristus og tror på kraften i Hans oppstandelse, fordi den samme kraften vil være i og med deg når du en gang ligger for døden. Den vil reise deg opp fra ditt syndige legeme, fra denne syndige verden og inn til et evig liv sammen med vår Herre Jesus Kristus.

Jesus sier til henne: «Jeg er oppstandelsen og livet. Den som tror på meg, skal leve om han enn dør. Og hver den som lever og tror på meg, skal aldri i evighet dø. Tror du dette?» (Johannes 11:25-26)

  • 6. søndag i påsketiden

    6 søndag i påsketiden – 05.05.2024 Matt 7,7-12 Photo by Franzi Meyer Be, så skal der…
  • Bli med oss i bønn!

    Fra og med 6 Mai til 14 Juni skal Jesusnett ha 40 dagers bønn og faste! Gjennom 20 år har …
  • 5. søndag i påsketiden

    5 søndag i påsketiden – 28.04.2024 Luk 13,18-21 Photo by Vince Veras Lignelsene om s…
Last flere relaterte artikkler
  • Å finne styrke i Kristus

    9 søndag i treenighetstiden – 2.08.2020 Bilde av Melissa Askew Matt 11,28: Kom til m…
  • Guds falske budbringere

    5 søndag i treenighetstiden – 05.07.2020 Matt 7,15 Ta dere i vare for de falske prof…
Last flere av Richard Tørressen
  • 6. søndag i påsketiden

    6 søndag i påsketiden – 05.05.2024 Matt 7,7-12 Photo by Franzi Meyer Be, så skal der…
  • 5. søndag i påsketiden

    5 søndag i påsketiden – 28.04.2024 Luk 13,18-21 Photo by Vince Veras Lignelsene om s…
  • 4. søndag i påsketiden

    4 søndag i påsketiden – 21.04.2024 Joh 13,30-35 Photo by John Towner Da Judas hadde …
Last flere inn Søndagskommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

6. søndag i påsketiden

6 søndag i påsketiden – 05.05.2024 Matt 7,7-12 Photo by Franzi Meyer Be, så skal der…