Hjem Aktuelt “Be deg igjennom Fasten” – Uke 3

“Be deg igjennom Fasten” – Uke 3

18 min lest
0
0
993

“Hva betyr det å gi hele livet sitt til Jesus?” – Betraktning av Heidi Sjømyren Hansen

I det øyeblikket vi begynner å tro på Jesus, gir vi opp vårt eget liv, og gir det til Jesus.

Hvem kan lyse opp min sti som en lykt for min for fot, gjøre natten om til dag og gi meg nytt mot. Hvem kan true vær og vind, og stille hver storm, vandre støtt på opprørt hav og gripe min hånd, gripe min hånd. Gi meg Jesus, bare Jesus, en uendelig kjærlighet, ufattelig dyp og bred Gi meg Jesus, bare Jesus, Ingen andre er lik deg Jesus. Hvem har villig gitt sitt liv, for å dø på et kors. Hvem har gitt meg ny verdi ved å elske meg først, elske meg først.  Gi med Jesus, bare Jesus en uendelig kjærlighet, ufattelig dyp og bred. Gi med Jesus, bare Jesus, ingen andre er lik deg, Jesus …

Så, hva betyr det? Det betyr først og fremst det å ta et godt skritt bort fra seg selv og alt vi er i oss selv og bøye seg for Ham, og slippe Ham inn , og ta imot alt det Hans rike innebærer. Og selvfølgelig kan det også være nokså vanskelig. Å leve overgitt kan kjennes som den største glede og som en vanskelig, nesten umulig ting. I Jesus sin bønn Vår Far ber vi slik; Vår Far, du som er i himmelen, La Din vilje skje..

Det er lett å be automatisk, men slipper vi bønnen helt innpå livet, kan det være at ikke er så lett å gi slipp på sitt eget.
Ofte er det veldig små ting som skaper uro og uvilje. For eksempel å tilgi en annen.

Matteus 9.35-36:
Jesus vandret nå omkring i alle byene og landsbyene. Han underviste evangeliet om riket og helbredet all sykdom og plage. Og da han så folkemengdene, fikk han inderlig medfølelse med dem, for de var forkomne og hjelpeløse som sauer uten gjeter…Da jeg leste dette, ble jeg så inderlig rørt over Jesu medfølelse. Si allting til Jesus, han kjenner deg så vel…

Iblant kan sangstrofer hjelpe for å komme i gang med å be. Det er viktig å fortelle alt til Jesus, for Han har medlidenhet med meg, han er klokere, og alltid sann. Han vil ikke at jeg skal gå glipp av friheten og forløsningen som kommer når jeg overgir meg og sier ting som de er.

Her om dagen var jeg sint og riktig sur. Jeg var sint på en annen person. Jeg satt ved kjøkkenbordet, og der lå tilfeldigvis Bibelen min, og jeg tok den opp og begynte å bla som rasende. Idet øyeblikket jeg lukka Bibelen igjen, klarte likevel blikket mitt å henge igjen i noe som stod der. Når Ordet først har fått fotfeste, så slipper det ikke tak. Det vender ikke tomt tilbake. (Jfr. Jes. 55.11) Jeg klarte ikke være sint med full kraft lenger. Jeg fant Bibelen på nytt og slo det opp og leste.

Det er ikke alltid at Jesus bare trøster eller forbinder sår, vet du. Noen ganger kan det være salt i Ordet. Det jeg leste var at alt som bindes på jorden, skal være bundet i himmelen, og alt som løses på jorden, skal være løst i himmelen. (Fra Matteus 16.19). Iblant kan Den Hellige Ånd være veldig irriterende… Men det er også slik Han får tak i oss. Jeg kunne ikke la være å tilgi. Jeg ville ikke la være. Ordet virket i meg, enda så fort jeg leste det aller først.

I Hebreerne 12 står det slik; Hold ut og la dere oppdra…JI vers 5 står det slik: Min sønn, forakt det ikke når Herren irettesetter.
Slik som barna trenger å bli oppdratt av sine foreldre, slik er det å bli lært og formant av Vår Far i himmelen. Vi trenger å lytte til formaning, og bli oppdratt. Og så kommer forløsningen, når virkningen av Guds Ord har nådd så langt inn at vi gir slipp på oss selv.

Nylig var hele min lille familie syke i influensa. Kun datteren vår holdt seg i form og gikk på skolen som vanlig. Vi ble helt hjelpeløse fordi vi mistet alle krefter . Da fikk vi sånn oppmuntrende kjærlighet fra folk i menigheten vår, de kom og hjalp oss, akkurat når vi behøvde det. Så godt å kjenne at vi hadde en stor Guds familie rundt oss når våre egne familier var for langt unna til å kunne komme oss til unnsetning. Det er fordi Jesus har stor plass i hjerter at slik kjærlighet skjer. Hva kjærlighet er, har vi lært av at Jesus ga sitt liv for oss. Så skylder også vi å gi vårt liv for våre søsken. (1. Johannes 3.16.)

Det har kommet til å bli så mange gledelige overraskelser etter hvert som vi har sluppet Ham til inn i livene våre. Den som tror at Gud er kjedelig, kan ikke ta mer feil.
Hvis vi går et par år tilbake i tid, så hendte det en dag at vi ble spurt om å være fosterhjem. Vi hadde ikke den planen i våre egne hjerter. Men Herren plantet den der. Han berørte oss så sterkt at vi sa Ja med en gang. For vi kunne ikke la være! Den Hellige Ånd kom inn i vår stue og berørte oss dypt. Vi ble forandret. Det svaret vi gav videre, utgjorde store forskjeller. Det skjedde mye på kort tid. Huset vårt er nå fylt til randen av lykke og velsignelser fordi vi var lydige Herrens uventede plan for oss. Hele vår tilværelse ble regelrett snudd oppned før vi visste ordet av det. Alt fordi Herren hadde en plan og fordi vi stolte på Ham. Vi har ikke angret en dag på at vi tok nye steg. Å, hvor vidunderlig godt å være overgitt Ham.

Om det kommer nye planer, har vi mange erfaringer med Herren bak oss, som vitner om hvem Han er, og at Han har omsorg for oss. Er det noe vi mangler, skal vi få be om visdom, sier Herren, og så vil han gi oss, villig og uten å bebreide oss..

I kveld har jeg sittet ved Hans føtter. Å lese Hans Ord gjør noe inni meg! Det forandrer meg. Det er aldri ensomt å gå sammen med Herren. Ensomheten kommer når vi tar skrittene bort fra Ham. Det er så mye i livet som kan ta oss vekk fra tida med Jesus. Det er så lett å bli for opptatt med alt mulig som ikke betyr noen ting. Vi må ikke sovne i troen fordi vi har det så godt. Jeg har grunnet mye over teksten med De ti jomfruene. Og hvor lett det var å glemme å fylle på kanna si. Og jeg har bedt mye om at vi kristne ikke må falle i søvn! Men at vi må elske å være sammen med Jesus og Jesu familie. Tenk, det er slik overflod i Guds hus, og ut av Hans kilder renner det alltid ny nåde og nye muligheter. Tenk hvor fantastisk det er når vi hører Guds røst og lar oss bruke, slik Han legger til rette for! Vi er kalt til å gå av sted og dele med andre det vi selv har fått. Da sa han til disiplene sine: ”Høsten er stor, men arbeiderne få. Be derfor høstens herre sende ut arbeidere for å høste inn grøden hans.” Matt. 9.37

Å, jeg har ofte så mye motstand, jeg vil ikke oppgi mitt eget, jeg vil ikke be skje din vilje bestandig. Men alt er bare nåde! Vi kan komme til å bli så overrasket. Det er ikke oppdraget i seg selv som er for vanskelig, det er heller det at våre egne valg står i veien for å være sammen med Ham.

Det er ikke godt for oss å gjøre noe annet enn å se på Jesus og alt Han har gjort. ”Han, den korsfestede og oppstandne Kristus Jesus har gitt oss sitt hellige legeme og blod, som han gav til soning for våre synder, han styrker oss med det og holder oss oppe i en sann tro til det evige liv. Fred være med dere!” Slik sies det etter nattverden.

Jesus vil inspirere, utruste, dyktiggjøre og sette oss fri. Han er veien, sannheten og livet! Og han har en sånn øm medlidenhet. Han kaller også i dag. Kom til Meg, sier han, så vil Jeg gi deg hvile. Er du villig til å bli med?

Du gav meg alt, all min skyld er betalt, mine synder ble båret av deg. Ord blir for små, hvem kan fullt ut forstå, hvilken godhet du øste på meg

Gi meg Jesus, bare Jesus en uendelig kjærlighet, ufattelig dyp og bred. Gi meg Jesus, bare Jesus ingen andre er lik deg, Jesus
Gi meg Jesus, bare Jesus en uendelig kjærlighet, ufattelig dyp og bred. Gi meg Jesus, bare Jesus Ingen andre er lik deg, Jesus
Jarle Waldemar og David Andre Østby


Ukens Bønn

Innover:

  • La sangen nevnt bli bønnen for denne uken. Er Jesus alt du trenger? Er det han du løper til når du trenger hvile? Be Gud vise deg hva du trenger, om det er noe i livet ditt som hindrer deg i å sette Jesus først. Bruk tid i bønn hvor du rett og slett minner deg selv på hvor stor og fantastisk Gud er.
  • Var det noe som stod ut mens du leste som du ser du trenger å be igjennom? ta deg tid til dette denne uken.

Utover:

  • Denne uken velg et land og be for de forfulgte kristne der. Kjemp for dine kristne søsken i bønn!

 

Ha en fantastisk Faste 🙂

Mvh. Jesusnett

  • 6. søndag i påsketiden

    6 søndag i påsketiden – 05.05.2024 Matt 7,7-12 Photo by Franzi Meyer Be, så skal der…
  • Bli med oss i bønn!

    Fra og med 6 Mai til 14 Juni skal Jesusnett ha 40 dagers bønn og faste! Gjennom 20 år har …
  • 5. søndag i påsketiden

    5 søndag i påsketiden – 28.04.2024 Luk 13,18-21 Photo by Vince Veras Lignelsene om s…
Last flere relaterte artikkler
  • Vi når lengre ut!

    Lenge har vi ønsket å nå ut med evangeliet på flere TV plattformer. Nå er vi på Bedehuskan…
  • Advent og Julekalender – Dag 32

    “Julesanger” av Mary Anette Skaaheim Alle har sine favoritter når det kommer t…
  • Advent og Julekalender – Dag 31

    “En litt annerledes nyttårsaften” av Mary Anette Skaaheim Da mine barn var små var det om …
Last flere av Jesusnett
  • Bli med oss i bønn!

    Fra og med 6 Mai til 14 Juni skal Jesusnett ha 40 dagers bønn og faste! Gjennom 20 år har …
  • Vi når lengre ut!

    Lenge har vi ønsket å nå ut med evangeliet på flere TV plattformer. Nå er vi på Bedehuskan…
  • Sommerord 2023

    Neste uke begynner årets sommer ord! fra 3 Juli til 3 september blir det daglig lagt ut or…
Last flere inn Aktuelt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

6. søndag i påsketiden

6 søndag i påsketiden – 05.05.2024 Matt 7,7-12 Photo by Franzi Meyer Be, så skal der…