Hjem - La Røttene Gro – Uke 4

La Røttene Gro – Uke 4

6 min lest
0
0
352

«Noe falt blant tornebusker, og tornebuskene vokste opp og kvalte det, så det ikke bar frukt.»

Markus 4, 7

Det er nok av ting å bekymre seg for, og skulle du komme til å glemme kaoset rundt deg må du ikke se langt før sosiale medier og media minner deg på hvor ille verden kan bli. Jeg har for eksempel en applikasjon på mobilen, som jeg ikke får slettet, som oppdaterer meg på alt som skjer rundt om på kloden, og stadig plinger det inn at forskjellige kjendiser har dødd, at visse politiske ledere har erklært krig mot andre land, eller at det nå er x antall coronasmittede i verden.

Tenk å stadig få dårlige nyheter slengt i fjeset på den måten uten vidre kontekst? Og ikke nok med det, vi blir også minnet på alt vi ikke har eller at vi ikke er god nok slik vi er og derfor burde kjøpe eller få tak i det annonsen promoterer. For et kaos av informasjon!

«Andre igjen er de som blir sådd blant tornebusker. De hører ordet, men dette livets bekymringer, rikdommens bedrag og lysten på alle andre ting kommer inn og kveler ordet, så det ikke bærer frukt.»

Markus 4,18 – 19

Oppi alt dette bråket og kaoset om alt som kan skje, alt du kan bli og alt du kan få av verdens skatter blir vi så oppslukt og overveldet av alt som foregår rundt oss at vi enten glemmer Guds ord eller mister hans perspektiv på hva som er av verdi. Frøene i v. 8 som slår rot og vokser seg flotte og sterke lever i samme verden som resten av frøene som havner i dårlig jord. Forskjellen er at frøene som ble sådd i god jord strekker seg mot Jesus, stoler på at tross alt som skjer rundt dem så forsørger han, og at han gir oss hva vi trenger.

Lik barn som vet at foreldrene sine forsørger og tar vare på dem, kan vi leve med håp og fred i hjerte og sinn fordi vi vet hvem vi tilhører, og at han kjenner og elsker oss mer enn vi noen gang kan forstå.

Hvordan ser dette ut i praksis?

Vi kan ikke forandre at vi lever i en ødelagt verden, selv om vi selvfølgelig kan gjøre en forskjell og bringe lys der vi er. Men vi kan forandre perspektivet vårt! Jeg opplever stor forksjell mellom de dagene jeg tar meg tid til å lese Guds ord og kommer til han i ærlig bønn. Det er som om jeg får et annet perspektiv på problemene og bekymringene.

Det hjelper også å minne seg selv på løfter i skriften, samt ta deg tid til å bli kjent med hvem Gud er. Det finnes utallige andre bøker du kan lese om Guds identitet, hans kjærlighet for oss og Evangeliet. Vet du hvem Gud er, hvor stor, hellig og kjærlig han er kan det være lettere å stole på de løftene han gir deg.

Spørsmål til egen refleksjon

  • Hva slags tankeprosesser fikk jeg av denne andakten?
  • Påvirker sosiale medier deg i forhold til bekyringer og hva du lengter etter? På hvilken måter? Er dette noe du burde ta tak i?
  • Påvirker disse platformene nevnt ovenfor samt de følelsene/tankene de gir deg hvordan du tar inn Guds ord og forholder deg til han?

Hilsen Synnøve

  • 6. søndag i påsketiden

    6 søndag i påsketiden – 05.05.2024 Matt 7,7-12 Photo by Franzi Meyer Be, så skal der…
  • Bli med oss i bønn!

    Fra og med 6 Mai til 14 Juni skal Jesusnett ha 40 dagers bønn og faste! Gjennom 20 år har …
  • 5. søndag i påsketiden

    5 søndag i påsketiden – 28.04.2024 Luk 13,18-21 Photo by Vince Veras Lignelsene om s…
Last flere relaterte artikkler
  • Tjen Herren med glede

    I to dager har jeg skrevet om kall, utrustning og bønnesvar. Jeg tenkte egentlig å gå vide…
  • Sommerord 2023

    Neste uke begynner årets sommer ord! fra 3 Juli til 3 september blir det daglig lagt ut or…
  • Faste 2023

    Onsdag 22 Februar er det Askeonsdag. Her begynner forberedelsen til Påske, med 40 dagers f…
Last flere av Synnøve Sutton
  • Bli med oss i bønn!

    Fra og med 6 Mai til 14 Juni skal Jesusnett ha 40 dagers bønn og faste! Gjennom 20 år har …
  • Vi når lengre ut!

    Lenge har vi ønsket å nå ut med evangeliet på flere TV plattformer. Nå er vi på Bedehuskan…
  • 2 søndag i påsketiden – En morgen ved stranden

    2 søndag i påsketiden – 7.04.2024 Joh 21,15-19 Photo by Wes Hicks Jesus og PeterDa d…
Last flere inn -

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

6. søndag i påsketiden

6 søndag i påsketiden – 05.05.2024 Matt 7,7-12 Photo by Franzi Meyer Be, så skal der…