Page info
Skrevet av Jesusnett Dato12-03-16 22:55 Treff387 Kommentar0Innhold
Pasca
Aluat:
500gr faina
125gr zahar250ml lapte cald
50gr unt topit
3 linguri ulei
2 galbenusuri
10gr drojdie uscata sau 25gr drojdie proaspata
coaja de la o lamaie
coaja de portocala
1 lingurita esenta de rom
semintele de la o pastaie de vanilie/ esenta de vanilie
1 praf sare
Umplutura:
400gr branza dulce de vaci
2 oua
2-3 linguri de zahar
150gr stafide
3 linguri de gris
coaja de la o lamaie
2 pliculete de zahar vanilat
esenta de vanilie
Se amesteca drojdia cu 2 linguri de faina, o lingura de zahar si putin lapte.
Se lasa la crescut 10-15 minute. Se amesteca zaharul in laptele cald, pana se topeste.
Peste faina asezata in bolul mixerului se pune drojdia, galbenusurile,
semintele de la pastaia de vanilie, coaja de lamaie, coaja de portocale, esenta de rom.
Se porneste mixerul si se adauga amestecul de lapte si zahar putin cate putin.
Daca aluatul e putin cam tare se mai aduaga putin lapte. Mixati aluatul pentru cateva minute.
Avem nevoie de un aluat un pic mai moale. Se adauga sarea si untul amestecat cu uleiul,
putin cate putin. Aluatul trebuie sa fie moale. Se lasa aluatul sa creasca pentru o ora.
Pentru umplutura, se amesteca branza de vaci, ouale, grisul, stafidele, zaharul,
zaharul vanilat, coaja de lamaie si esenta de vanilie.
Folosim o tava rotunda, unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt.
Ne ungem mainile cu putin ulei si impartim aluatul in doua. O parte o intindem pe fundul tavii.
Se inteapa aluatul cu o furculita. Cealalta parte se imparte in 3 parti egale. Cele trei parti se impletesc.. Se pune impletitura pe marginile tavii, ca un cerc, iar in mijloc se va pune umplutura.
Se unge aluatul cu putin ou si se presara putin zahar.
Se da pasca la cuptor 40-50 minute la 170 grade.
Kommentar liste
Ingen kommentar