logo
We wish to share knowledge about Jesus and the christian faith.
Startsiden> Mâncare de Paște> Românesc> Cozonac

Page info

Skrevet av Jesusnett Dato12-03-16 22:37 Treff352 Kommentar0
 

Innhold


Cozonac

 

Aluat:

1 kg faina

500 ml lapte cald

150gr unt

5 galbenusuri

200gr zahar

20gr drojdie uscata

esenta de rom

coaja de lamaie, coaja de portocala

o pastaie de vanilie (sau esenta de vanilie)

1 praf sare

 

Umplutura:

600gr rahat (nuci, stafide, ce aveti)

6 linguri crema de ciocolata ( /cacao, zahar, putin lapte)

 

 

Se amesteca drojdia uscata cu 2 linguri de faina, jumatate ligura de zahar si putin lapte cald.

Se lasa la crescut pentru 15-20 minute. Zaharul se amesteca bine cu laptele pana se topeste.

Puteti face aluatul manual sau puteti folosi mixerul. In bol se pune faina, peste faina se pune drojdia care a crescut si galbenusurile. Porniti mixerul la viteza mica si adaugati laptele caldut amestecat cu zaharul,  

putin cate putin. Cand aluatul incepe sa se formeze mariti putin viteza. Daca este nevoie mai adaugati putin lapte. Aluatul trebuie sa fie mai moale. Se adauga vanilia, sarea si untul putin cate putin.

Mixati 10- 15 minute. Aluatul il scoateti din mixer si lasati la dospit pentru o ora.

Se pune putin ulei pe masa de lucru, puneti si pe maini putin, impartiti aluatul in 2 bucati egale.

Pentru a modela aluatul aveti 3 optiuni. Prima optiune: una din cele doua bucati o taiati in 3.

Intindeti o bucata cu mainile se pune rahat si crema de ciocolata. Se ruleaza.

Faceti acelasi lucru si cu celelalte 2 bucati de aluat. Cele 3 suluri se impletesc.

Se pune intr-o tava cu pergament si se lasa la crescut pentru 15-20 minute sau pana isi dubleaza volumul.

A doua optiune pentru al doilea cozonac: se taie aluatul in doua. Intindeti prima jumatate cu putin ulei pe maini, se pune rahat, crema de ciocolata si se ruleaza. Faceti acelasi lucru si cu cea de-a doua foaie.  

Se impletesc cele doua suluri. A treia optiune, daca va este mai usor,  

de la inceput puteti imparti aluatul in doua, prima parte o intindeti si puneti rahat si crema de ciocolata,

rasuciti si puneti in tava. La fel se face si cu cea de-a doua parte de aluat.  

Dupa ce au crescut se ung cu putin ou, se presara mac sau susan(optional) pe fiecare si zahar.

Se dau cozonacii la cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 35-45 minute.

 

 

 


0

Kommentar liste

Ingen kommentar

Jesusnett er tilsluttet Normisjon.
Vi er forpliktet på Bibelen og den evangelisk lutherske bekjennelse.
Tekster kan fritt kopieres om de publiseres uavkortet og forfattere og nettstedet oppgis.
Bilder og illustrasjoner kan bare benyttes etter nærmere avtale.
Henvendelser rettes til maryanette@skaaheim.com.
Gaver til vårt arbeid for å spre Jesu ord mottas med stor takknemlighet!

Gavekonto: 1503 73 41190
Jesusnett er et misjonsprosjekt i Normisjonen.

Du finner oss i
Normisjonens prosjektkatalog
Jesusnett
Copyright © jesusnett.com. Alle rettigheter reservert.