Page info
Skrevet av Jesusnett Dato12-03-16 22:55 Treff763 Kommentar0Innhold
Pasca er en Rumensk påske kake
Deig:
500 g hvetemel
125g sukker
250 ml lunken melk
50 g smeltet smør
3 ss olje
2 stk eggeplommer
10gr tørrgjær eller 25gr fersk gjær
skall av en sitron
litt skall av appelsin
1 ts rom essens
frø fra en vaniljestang / essens vanilje
En klype salt
Fyll:
400gr Cottage cheese
2 egg
2-3 ss sukker (eller mer hvis du liker det søtt)
150g rosiner
3 ss semulegryn
skall av en sitron
16 g vaniljesukker
vanilje essens
Bland gjær med 2 ss mel, en spiseskje sukker og litt melk. La den heve i 10-15 minutter. Bland ut sukker med lunken melk til den smelter. I kjøkkenmaskinen bland melet, gjærdeigen, eggeplommene, frøene fra vaniljestang, sitronskallet, appelsinskallet, rom essens. Start kjøkkenmaskinen og tilsett melkeblandingen med sukker litt etter litt til å lage deigen. Hvis deigen er litt hard tilsett litt mer melk. Bland deigen i kjøkkenmaskinen i et par minutter. Vi trenger litt mykere deig. Tilsett salt og smøret blandet med olje, litt etter litt. Deigen skal være myk og klissete. La deigen heve i en time.
For fyllen, bland cottage cheese, egg, semulegryn, rosiner, sukker, vaniljesukker, sitronskall og vanilje essens.
Vi bruker en rund kakeform, smurt med smør og bakepapir. Ha litt olje på hender og del deigen i to. Legg en del av deigen i bunnen av kakeformen. Prikk deigen med
en gaffel. Delt opp den andre delen av deigen i tre like deler. Flett de tre delene av deigen. Sett fletten rundt i kakeformen ved kakeforms kanter, som en sirkel, og sett fyllet i midten. Pensl deigen med litt egg og dryss over litt sukker. Forvarm stekeovnen til 170 grader og stek pasca i ca. 40-50 minutter.nederst i ovnen
Kommentar liste
Ingen kommentar