Hjem Søndagskommentar 2. søndag i fastetiden – «Herre, hjelp meg!»

2. søndag i fastetiden – «Herre, hjelp meg!»

5 min lest
0
0
1,123

Matt. 15, 21-28

barn-strand3 Så dro Jesus derfra og tok veien til områdene omkring Tyros og Sidon.  En kanaaneisk kvinne fra disse traktene kom og ropte: «Herre, du Davids sønn, ha barmhjertighet med meg! Datteren min blir hardt plaget av en ond ånd.»  Men han svarte henne ikke et ord. Disiplene kom da og ba ham: «Bli ferdig med henne, hun roper etter oss.»  Men han svarte: «Jeg er ikke sendt til andre enn de bortkomne sauene i Israels hus.»  Da kom hun og kastet seg ned for ham og sa: «Herre, hjelp meg!»  Han svarte: «Det er ikke rett å ta brødet fra barna og gi det til hundene.» «Det er sant, Herre», sa kvinnen, «men hundene spiser jo smulene som faller fra bordet hos eierne deres.»  Da sa Jesus til henne: «Kvinne, din tro er stor. Det skal bli som du vil.» Og datteren ble frisk fra samme stund.

 

 

Jesus er i landet omkring Tyrus og Sidon. En kananeisk kvinne fra disse traktene roper til ham i sin nød for sin datter, som var plaget av en ond ånd. «Herre, du Davids sønn, ha barmhjertighet med meg! Datteren min bli hardt plaget av en ond ånd.»

Jesus møter henne i første omgang med taushet, men hun gir ikke opp. Hennes tro vokste i kontakt med Jesus. Hun begynte med å kalle ham Davids sønn, en tittel som så på Jesus som en stor og mektig undergjører. Hun ba om en velgjerning fra en hun trodde var et stort og mektig menneske. Hun endte opp med å påkalle Jesus som Herre.

Jesus formelig tvang henne til å se på seg, og etter hvert så hun noe i Ham som ikke kunne uttrykkes med jordiske begreper. Hun så noe guddommelig. Det var dette Jesus ville vekke i henne før han ga henne det hun spurte etter. Han ønsket å få henne til å se at hennes rop om hjelp måtte forandres til en bønn til den levende Gud.

Kvinnens tro vokser mens hun står overfor Jesus Kristus. Det var en tro som tilba. Hun begynte med å følge etter, og hun endte på kne. Det begynte med et nødrop, og hun endte med bønn. «Kvinne, din tro er stor. Det skal blir som du vil.» Underet skjedde. Datteren ble frisk.

Vi skal med frimodighet legge fram vår nød for Jesus. Og noen ganger dryger han med det svaret vi forventer eller ønsker.

Mange som leser dette kjenner sikkert samme behov og trang til å rope på samme måte til Gud. Det kan være sykdom, prøvelser eller andre vanskelige ting i hverdagen.  Og det er jo nettopp slik vi også skal få påkalle ham.

Vår bønn til Jesus må alltid begynne med tilbedelse av Gud den Allmektige og så skal vi få komme med alt vårt eget.

Last flere relaterte artikkler
  • På vei til Jerusalem

    Fastelavnssøndag 03.mars 2019 Luk. 18, 31-34 Han tok de tolv til side og sa til dem: «Se, …
  • Et lys til folkene

      Kristi Åpenbaringsdag 6.januar 2019   Johannes 12, 42 – 47 Likevel var d…
  • Palmesøndag – Glede og forventning

    Matt. 26,6-13  Mens Jesus var i Betania, hjemme hos Simon den spedalske, kom det en kvinne…
Last flere av Ivar Gjerdi
Last flere inn Søndagskommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Langfredag

Langfredag – 29.03.2024 Mark 14,26-15,37 Bilde av Curdin Jesus forutsier Peters forn…