Hjem Spørsmål og svar Å gjøre karriere i tro

Å gjøre karriere i tro

17 min lest
0
7
248

PDF
Jesus is the way

Hei er en jente på 16 og er kristen, jeg synger lovsang i kirka jeg går i, men jeg vil ta det videre med å synge profesjonelt og satse på å bli en kjendis. Men jeg føler at jeg begrenser meg selv, for det første er moren min en sterk kristen og jeg føler at hun begrenser meg også. Siden hun vokste opp å bli kristen i utlandet, er det enkelte ting hun er helt uenig mening om den «europeiske» tankegangen til kristendom. Jeg føler at jeg «begår» en synd ved at jeg «forlater» Gud for å gjøre noe som ikke blir sett på særlig «kristent».

Jeg vil ikke ende opp med å kle meg halv naken, drikke eller bruke rusmidler. Men noe inni meg forteller med at dette er «obligatorisk» slik kjendiser blir sett på nå til dags. Jeg vil ikke bli kjendis for pengene, jeg vil ikke bli kjendis for å bli sett på som en «Gud» jeg vil gjøre det simpelthen fordi jeg vil bli kjent med kulturer, jeg vil gi av meg selv og kjenne det å få støtte fra folk som ser opp til meg. Jeg vil lære meg språk dra rundt om i verden og vise folk hva jeg kan, og på en måte «bryte» tankegangen om at alt må være sexualisert for å være «populært».

Jeg vil gjerne at folk skal respektere andre kulturer de er redd for eller aldri hørt om, (Korea, tankegangen deres om svarte folk)

Jeg har på følelsen hvis jeg fortsetter vgs vil jeg aldri kunne fullføre noe som helst, at jeg kommer til å feile i det fordi det er ikke noe jeg virkelig vil gjøre av hele mitt hjerte, men jeg er jo redd for mamma som sier at jeg må få meg «en ordentlig jobb». Jeg kan godt studere mens jeg satser på å bli kjendis men fortell meg, gjør jeg noe galt her? ER det noe galt med meg? Og mens jeg jobber om å bli kjendis vil jeg ikke forlate Gud, men jeg føler at jeg ikke har et så nært bånd til ham at jeg kan forlate alt og fortsatt ha ham ved min side. Vær så snill og fortell med et helt ærlig svar, ikke fortell men noe jeg VIL høre, men hva jeg trenger å høre og hva Gud vil at jeg skal høre.

Tusen Takk

Karen 16


 

Hei Karen

Takk for at du henvender deg til oss. Jeg har dessverre ikke et fasit svar på alt du lurer på, men jeg ønsker å gi deg noen råd. For det første så er det ikke noe galt med deg. Og du begår ikke en synd bare ved å ønske om å bli en kjendis. Det er helt ok å ha noen drømmer og ønsker i livet, selv om du er kristen. Og mye av det du skriver om hva du ønsker å oppnå er veldig fine ting. Du har fått en utrolig fin gave fra Gud og jeg synes det er flott at du synger i lovsang og på den måten bruker din gave for ære for Gud. Jeg ønsker å oppmuntre deg til å fortsette med det, fordi det er en fin måte å holde deg nær til Gud. Jeg vil også anbefale deg for å ikke slutte på skolen men fullføre den. Du vet ikke om du lykkes med å bli kjendis og hvis ikke så har du i hvert fall fullført skole og kan lage en plan B. Du skriver at du er redd for å feile fordi det er noe som du ikke vil av hele ditt hjerte. Du er i en alder der du skal ta avgjørelser som har store betydninger for livet ditt senere. Jeg vet at hele verden forteller deg at du skal stole og lytte til hjertet ditt. Som 16-åring har jeg selv opplevd at det mitt hjerte ønsket ikke alltid var det rette for meg. Faktisk så tok jeg mange valg som fikk meg til å angre fordi jeg stolte på mitt hjerte. Jeg skulle ønske at jeg på det tidspunktet kjente til Gud, men det gjorde jeg dessverre ikke. Men det gjør du! Du kjenner Gud og du kan stole på at Han har en god plan for deg. Derfor vil jeg oppfordre deg til å lytte til og stole på Gud og hans planer for deg.
Faktisk så sier han at han vet nøyaktig hvilke tanker han har for oss (Jeremia 29.11).

blomst7Når det gjelder din mor så ønsker jeg å si at jeg kjenner meg igjen i hennes bekymringer. Vi foreldre ønsker alltid det beste for barna våres akkurat som Gud vil det beste for oss. Samtidig kan disse bekymringene ta helt over og være i veien eller begrense barna våres, som du skriver om. Men det er en grunn til at Gud har gitt oss foreldre.

De skal passe på oss, veilede oss, elske oss og hjelpe oss på veien til å bli en selvstendig voksen person. Men deres største oppgave er å lære oss om hvem Gud er. Jeg er helt sikker på at det hun gjør, gjør hun i kjærlighet fordi hun er glad i deg. Og det hun ønsker aller mest er at du forblir troende. Derfor er det best hvis du kan sette deg ned med din mor og at dere prater sammen. Velg et tidspunkt der dere har god tid og det er ro rundt dere. Snakk sammen og vær helt ærlig og åpen om hva du ønsker i livet ditt. Si til henne at du ønsker at hun lytter til deg og hører deg ut og at det er viktig at hun respekterer dine ønsker for livet. Samtidig er det også veldig viktig at du lytter til henne. La henne snakke ut og lytt til hennes meninger og bekymringer. Vær nysgjerrig på hva som ligger bak. Og hvis hun gir deg gode råd vær åpen til å ta imot. Og det fineste dere kan gjøre sammen er å be til Gud.

Så kommer vi til det viktigste og det er at du ønsker å bli en kjendis og vil satse på det. Mitt svar er enkelt: søk først Guds rike og hans rettferdighet så skal Han gi deg alt annet i tillegg (Matteus 6,33). Du må skjønne at hvis du bestemmer deg for å bli en kjendis betyr ikke det at du forlater Gud og din tro. Gud vil alltid være hos deg og elske deg uansett hva du gjør og hvilke valg du tar. I Romerne 8,38-39 står det slik: For jeg er viss på at verken død eller liv, verken engler eller krefter, verken det som nå er eller det som kommer, eller noen makt, verken det som er i det høye eller i det dype, eller noen annen skapning skal kunne skille oss fra Guds kjærlighet i Kristus Jesus, vår Herre. Er ikke det et flott løfte? Du skriver at du ikke har et så nært forhold til Gud. Derfor oppfordrer jeg deg til å søke Gud og komme nærmere han. Og uansett hva du bestemmer deg for er det godt å ha Gud med deg hele veien fordi han kan gi deg styrke når du trenger det. Fordi kjendisverden er ufattelig tøft. Jeg vil at du virkelig har tenkt deg godt gjennom hva det vil si å bli en kjendis og hva det medbringer, både det positive og det negative. Og det er vanskelig å bli kjent fordi det er så mange konkurrenter. Derfor må du også være forberedt på at du kanskje ikke lykkes og at ting ikke går som du ønsker. Og hvis du bestemmer deg for å satse på det, anbefaler jeg deg å ha folk rundt deg som kan be for deg, gi deg gode råd og kan veilede deg. Gode ærlige kristne folk.

Det er mange fine ting du ønsker å gjøre ved å bli kjendis. Skuespilleren Jim Carrey har sagt en gang (sitert av Nicky Gumbel, utvikler av Alpha kurs): ”Jeg synes at alle burde bli rike og berømte og gjøre alt de har drømt om, bare for å se at det ikke er svaret”. Her snakker de om livets mening. Det du ønsker å gjøre kan også oppnås uten å nødvendigvis bli en kjent person. Men du har stemmen din og jeg skjønner godt at du vil bruke den. Men det er en mulighet å bli en kristen kjendis/sangartist. Har du noen gang tenkt på det? Du kan fortsatt gjøre alt du har nevnt ovenfor men at du i tillegg kan gjøre det sammen med Gud og for Guds ære. Dessuten kan man med sin stemme, sang og melodi berøre hjerter og bringe Guds rike til mennesker som ikke kjenner ham. Matteus 5,16: ”Slik skal dere la lyset deres (ditt talent) skinne for menneskene, så de kan se de gode gjerningene dere gjør og prise deres Far i himmelen.”

Jeg håper at jeg kunne være litt til hjelp med mine tanker, meninger og råd. Må Herren velsigne deg og beskytte deg.

Hilsen Khaliun Undrakh


Har du et spørsmål? Klikk her for å fylle ut skjemaet til svar-panelet

 

Khaliun Undrakh er fra mongolia og har i mange år jobbet som barne og ungdomsarbeider i Norkirken Kongsberg. Utdannet Sosionom.

Last flere relaterte artikkler
Last flere av Khaliun Undrakh Lid
 • baal-fest1

  Hva er fortapelse?

  Det er noe jeg strever med å akseptere. Den gjelder det største alvoret i Bibelen, nemlig …
 • baby nyfødt1

  Er det nok å være døpt

  Jeg har to spørsmål. 1. Hvor mange besøk har jesusnett daglig? 2. Er et døpt menneske en k…
 • Hvordan leve som kristen

  Hei. Takk for fin side. Tok imot Jesus for snart to år siden. Etter år med spillavhengighe…
Last flere inn Spørsmål og svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Se også

Hva betyr det at Jesus har tatt på seg våre sykdommer?

  Hei. Jeg har ei venninne som mener at alle kan bli helbredet. Hun sier at Jesus har…