Hjem Søndagskommentar 23. søndag i treenighetstiden

23. søndag i treenighetstiden

5 min lest
0
0
1,960

PDF


Matt 24, 35 – 44

Himmel og jord skal forgå, men mine ord skal aldri forgå. Men den dagen og timen kjenner ingen, ikke englene i himmelen og heller ikke Sønnen, bare Faderen.Som i Noahs dager, slik skal det være når Menneskesønnen kommer.  For i tiden før storflommen spiste og drakk de, giftet seg og giftet bort, helt til den dagen Noah gikk inn i arken,  og de skjønte ingenting før flommen kom og tok dem alle. Slik skal det være når Menneskesønnen kommer.  Da skal to menn være ute på markene; én blir tatt med, én blir igjen.  To kvinner skal male sammen på kvernen; én blir tatt med, én blir igjen.
     Så våk da! For dere vet ikke hvilken dag deres Herre kommer.  Men det skal dere vite: Dersom husherren visste når på natten tyven kom, ville han våke og ikke la ham bryte seg inn i huset.  Derfor må også dere være forberedt! For Menneskesønnen kommer i den time dere ikke venter det.

 

Det handler om at Jesus skal komme igjen. Noen kjenner at gleden brer seg i kroppen. De lengter etter rettferdighet og frihet. Etter å se ham som han er. Kongenes konge og herrenes herre.

strand kors14

Andre kjenner på uro når de tenker på at Jesus skal komme igjen. Det virker truende. Kan han ikke vente litt til? Jeg har så mange gode prosjekter jeg gjerne skulle fullført. Har vi forresten alt på stell, Jesus og jeg?

 

Vi vet ikke hvilken dato han kommer. Men vi har fått mange tegn å se etter, som skal varsle oss. En av utfordringene våre er at vi mennesker er såpass tilpasningsdyktige. I flere år bodde jeg i nærheten av en trikkelinje. Den enset jeg etter hvert ikke. Nå bor jeg ikke langt unna motorveien. Men jeg har vendt meg til den lyden også, med det resultat at den ikke lenger blir lagt merke til. Vi venner oss til tingenes tilstand ettersom de utvikler seg, og sliter med å innse hva det er som skjer rundt oss.

 

Dette er også en fare for oss som tror på Jesus. At vi blir sløve og likegyldige overfor den verden vi lever i, men først og fremst i vårt forhold til ham. Derfor ber han oss om å våke og tyde tidenes tegn (Matt 16,3).

 

http://www.wallpapersxl.com/

«Lær oss å telle våre dager,» ber salmisten (Sal 90,12). Å telle våre dager handler om å kunne telle til 1. For kanskje er dette dagen da Jesus kommer igjen.

 

Og spørsmålet er åpenbart: Er jeg klar?

 

Det går an å gjøre seg klar. Ved å be Gud om å tilgi meg alle mine synder. Og gi meg kraft til nytt liv – til en tro, virksom i kjærlighet. (Gal 5,6) Da har jeg en venn i Jesus. Og er det en venn som kommer, så har jeg ingenting å frykte.

  • 5. søndag i påsketiden

    5 søndag i påsketiden – 28.04.2024 Luk 13,18-21 Photo by Vince Veras Lignelsene om s…
  • 4. søndag i påsketiden

    4 søndag i påsketiden – 21.04.2024 Joh 13,30-35 Photo by John Towner Da Judas hadde …
  • Vi når lengre ut!

    Lenge har vi ønsket å nå ut med evangeliet på flere TV plattformer. Nå er vi på Bedehuskan…
Last flere relaterte artikkler
  • Treenighetssøndag

    Matt 28,16-20  Men de elleve disiplene dro til Galilea, til fjellet der Jesus hadde sagt h…
  • 2. Pinsedag

    Joh. 16,5-11 Nå går jeg til ham som har sendt meg, men ingen av dere spør: ‘Hvor går du?’ …
  • Bots- og bønnedag

    Luk 15,11-32  Jesus sa: «En mann hadde to sønner. Den yngste sa til faren: ‘Far, gi meg de…
Last flere av Alexander Colstrup
Last flere inn Søndagskommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

5. søndag i påsketiden

5 søndag i påsketiden – 28.04.2024 Luk 13,18-21 Photo by Vince Veras Lignelsene om s…