Hjem Søndagskommentar 10. søndag i treenighetstiden

10. søndag i treenighetstiden

3 min lest
0
0
872

 

Efes 4, 29-32

TilgittLa ikke et eneste råttent ord komme over leppene. Si bare det som er godt, og som bygger opp der det trengs, så det kan bli til velsignelse for dem som hører på. Gjør ikke Guds hellige Ånd sorg, for Ånden er det segl dere er merket med helt til frihetens dag. Slutt med all hardhet og hissighet, med sinne, bråk, spott og all annen ondskap. Vær gode mot hverandre, vis medfølelse og tilgi hverandre, slik Gud har tilgitt dere i Kristus.

 

Det vi sier med munnen, representerer hvem vi er. Det som kommer over leppene er formet av hva hjertet er fylt av, enten det er selve ordene eller meningen bak. Dette betyr at vi trenger å bli fylt med Guds Hellige Ånd. Bare slik kan vi ha godhet, sensitivitet og tilgivelse å gi til andre. Bare slik kan vi fylles med holdninger og handlinger som kan representere Ham. Blant Åndens oppgaver er å dra oss til Gud, for Han tar ikke lettvint på synden, og Han sørger når Hans verk hindres eller vi behandler Guds ord overflatisk.

Råtne ord – hardhet – ondskap. Et par vers før vår tekst advares vi mot å gi djevelen rom. For å bruke et bilde: Den onde ser stadig etter landingsplasser hos oss. Men han kommer ikke alltid som et jetfly, som er lett synlig og trenger lang rullebane. Kanskje han heller lander på et lite område i livet, som et helikopter. Vi må med andre ord være observante for ikke å bli lurt. La oss be Gud om tilgivelse når det likevel har vært tilfelle. Vi er tilgitt i Jesus Kristus, og nettopp den samme tilgivelse skal vi få bruke til å tilgi andre.

Å være gode mot noen er en flott kvalitet, men det er like mye å være innstilt på å hjelpe andre, gjøre en tjeneste for noen, å ville gå med glede. Gud er ikke bare interessert i det «åndelige», Han er også vår modell for gode gjerninger.

 

Last flere relaterte artikkler
  • 3. Søndag i fastetiden

    3 søndag i fastetiden – 12.03.2023 Bilde av Timothy Eberly Luk 11,14-28  En gang dre…
  • Maria budskapsdag

    Luk 1, 26-38   Men da Elisabet var i sjette måned, ble engelen Gabriel sendt fra Gud til e…
  • 3. søndag i fastetiden

    Luk 11, 14-28 En gang drev han ut en ond ånd som var stum. Da den onde ånden fór ut, begyn…
Last flere av Inge Morten Paulsen
Last flere inn Søndagskommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

4. søndag i påsketiden

4 søndag i påsketiden – 21.04.2024 Joh 13,30-35 Photo by John Towner Da Judas hadde …