Hjem Aktuelt Spiser

Spiser

5 min lest
0
0
933

…og spiser og lever evig!

Hvis du skal være sunn i vår tid, skal du la risen og potetene og brødet ligge, og bare spise pålegget. Hvis du ser tegn til alderdom, finnes det kremer som fjerner rynker og det gis muligheter for ansiktsløfting og andre kosmetiske inngrep både her og der. Personlige trenere kan gi deg skreddersydde opplegg som både bidrar til at du holder deg i form og gir deg øvelser som gjør at du beholder figuren. Mange gjør mye både for å leve lenge og for å se unge ut.

 

Er det noe galt i det da? Er det ikke bra at folk er glad i sin egen kropp og tar vare på sin egen helse? Kroppen er jo Guds skaperverk som vi er satt til å forvalte på beste måte.

 

I 1 Mosebok kap. 3 fortelles det at Adam og Eva spiser av kunnskapens tre, og blir vist ut av hagen. Gud sier: ”Bare mennesket nå ikke strekker ut hånden og tar av livstreet også og spiser og lever evig!”

Er det en slik situasjon vi nærmer oss når mennesket finner på matvaner og finner opp kremer og etablerer treningsopplegg som gjør at reklamen kan fortelle at hvis du vil, kan du se ut som du er på alder med din egen datter hele livet.  Og du vil kunne være så sprek at du kan oppføre deg omtrent som henne også. Etter min oppfatning: Ikke i det hele tatt! Her er vi ikke i nærheten av kunnskapens tre en gang.

Snarere er vi nok i nærheten av følgende:

Først; Det har blitt helt naturlig for vår kultur å unne oss en livsstil og en væremåte som bare en liten andel av befolkningen i verden har noen som helst mulighet til å ha. Vår andel av de felles godene blir større og større. Den situasjonen vi har kommet i, er neppe gudgitt. Den er et resultat av egoisme. Og skulle den være gudgitt, er det all grunn til å spørre oss selv hvordan vi har forvaltet gaven.

Og dernest; Er det Guds skaperverk vi tar vare på og forvalter med ”lavkarbokjør” og treningsopplegg og rynkekremer?  Eller har vi kommet dit at vi dyrker skapningen i stedet for guddommen?

Det får enhver gjøre opp med seg selv.

 

Men kunnskapens tre tror jeg Gud selv  på en eller annen måte flyttet fra Edens hage til Golgata. Som forbilde ligner han som hang der ikke så mye på våre reklameplakater, men Bibelen forteller oss at hver den som tror på Ham, skal ha evig liv.

Last flere relaterte artikkler
  • Bli i min kjærlighet

    15. Søndag i treenighetstiden 22. september 2019 Joh 15,9-12 Som Far har elsket meg, har j…
  • SENTRUM OG PERIFERI

    Denne uken starter Kirkemøtet i Kristiansand. Der skal det diskuteres kirkelov og kirkeord…
  • Umoderne eller tidløst?

    Tirsdag 12. mars samles 115 katolske kardinaler til konklave i Peterskirken i Roma. I mots…
Last flere av Åge Løsnesløkken
  • Sommerord 2023

    Neste uke begynner årets sommer ord! fra 3 Juli til 3 september blir det daglig lagt ut or…
  • Trygg Tro på Bedehuskanalen!

    Audun Janøy, Jens Iver Jensen, Mary Anette Skaaheim, Helge Skaaheim, Marius Vegge-Kristens…
  • Pressemelding Jesusnett August 2022

    Styret i Jesusnett besluttet i juni 2022 å inngå et samarbeid med TV12 – Bedehuskana…
Last flere inn Aktuelt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Salig er den som får sitte til bords i Guds rike

3. søndag i treenighetstiden Luk 14,15-24 En av gjestene som hørte dette, sa til ham: «Sal…