Hjem Nyheter Hvor skal dette ende?

Hvor skal dette ende?

9 min lest
0
0
1,360

 
Anfin_Skaaheim_Det har skjedd mye siden det fatale kirkevalget i september, der Åpen Folkekirke (ÅF) fikk flertall for sin kamp for å endr e kirkens syn på ekteskapet. Mange har trodd at kampen skulle ende der, og at en så kan komme til en slags enighet i å bevare kirkens enhet på tross av uenighet i dette spørsmålet.

Bispemøtet fulgte opp med en velment og kompromisspreget uttalelse, der de vil anbefale Kirkemøtet å legge opp til en ordning med to likestilte liturgier i kirken for vigsel. Det er ikke lett å forstå at de biskopene som står for et bibelsk syn på ekteskapet, har gått med på å anbefale en ordning som de er imot. Slikt har ikke bærekraft i lengden, og det viste seg fort.

Her er det makta som rår, og den vil ÅF tydelig nok bruke for alt den er verd. Få dager etter at biskopene kom med sitt forslag til kompromiss, gikk lederen for ÅF ut og avviste deres forslag. Det skal være bare èn vigselsordning. For nå er det ÅF som bestemmer, uansett hva kirkens åndelige og teologiske lederskap mener. Med flertall i Kirkemøtet på sin side, mener de vel at det er de som skal styre hvordan dette skal utvikle seg. Det kan hende at Kirkemøtet i første omgang følger forslaget om to vigselsliturgier. Men denne saken stopper ikke der. Det vil ÅF sørge for. Uansett vil de arbeide for en felles liturgi, tross alt hva det vil føre med seg av splittelse og frustrasjon i kirken.

Vi er flere som har sett denne utviklingen lenge, og som har advart mot den. Det burde ikke være vanskelig å se hvilken taktikk våre meningsmotstandere har. Skritt for skritt vil kirken blir radikalt forandret ved at den mer og mer fjernes fra Bibelen som autoritet, med de alvorlige følger dette vil få. Der en slik fjerner Bibelen som øverste autoritet, vil dette også få følger for andre spørsmål som angår kirkes syn og og budskap.

Det neste som flere av oss har advart mot, er de følger denne utviklingen har for synet på familien som relasjonen mellom mor, far og barn. I en tid hvor det lages rørende TV-programmer om folk som leter etter sitt biologiske opphav, vedtas lover som fratar barn retten til å kjenne sin far og etter hvert sin mor. Kan en sann kirke være med på en slik utvikling?

Vi har også påpekt at om en bryter med det bibelske synet på ekteskapet som relasjon mellom èn mann og èn kvinne, har en overtrådt en grense der det etter hvert er fritt frem for alle slags syn på hva et ekteskap er. Det neste som kommer, er at en åpner for flere enn to i et ekteskap. Når det har blitt hevdet fra vår side, har det blitt bryskt avvist av dem som vil endre synet på hva et ekteskap er. Det virker som om dette har vært utenfor synsfeltet til dem som nå er mest opptatt å finne kompromisser, innbefattet biskopene.

Men så refererer Dagen 12.1 at en stipendiat ved Teologisk Fakultet forsker på såkalt skeiv teologi, og han er åpen for å tenke seg flere enn to i et ekteskap. Nyvalgt leder i Oslo bispedømmeråd, som selvsagt kommer fra ÅF, syns ikke at dette er aktuelt akkurat nå, og det kan en forstå da det ikke er tillatt i følge norsk lov! Men det kan jo endre seg, og han vil ikke verken bekrefte eller av avkrefte at dette er galt i følge Bibelen. (Dagen 13.1).

En skulle tro at en slik tenkning ville bli avvist når avisen spør en professor på Menighetsfakultetet om hans syn. Men nei, der får vi vite at selv om en mener at en livslangt forhold mellom to personer (uansett kjønn?) er det beste, finner han det spennende å vurdere muligheten for ekteskap mellom flere. Professoren forteller at en ikke kan si at ekteskap mellom flere er rett eller galt ifølge Bibelen, for en må jo finne begrunnelser for synet på ekteskapet også utenfor Skriften, får vi vite.

Hvor skal dette ende? Er det noen av biskopene som snart setter foten ned og sier at nok er nok? Hvor er MF sin ledelse når det gjelder å markere hvor fakultetet står i det som nå skjer? Det er tid for å våkne opp for flere som har ansvar i vår kirke Det er på høy tid å gjøre noe drastisk for å hindre at det bærer helt galt avsted i synet på et avgjørende viktig lærespørsmål som har store konsekvenser for mange mennesker. Det står om Dnk skal være en sann kirke eller en kirke som mister sitt bibelske fundament og svikter sitt oppdrag i vårt folk.

Last flere relaterte artikkler
Last flere av Anfin Skaaheim
  • Sommerord 2023

    Neste uke begynner årets sommer ord! fra 3 Juli til 3 september blir det daglig lagt ut or…
  • Trygg Tro på Bedehuskanalen!

    Audun Janøy, Jens Iver Jensen, Mary Anette Skaaheim, Helge Skaaheim, Marius Vegge-Kristens…
  • Pressemelding Jesusnett August 2022

    Styret i Jesusnett besluttet i juni 2022 å inngå et samarbeid med TV12 – Bedehuskana…
Last flere inn Nyheter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

4. søndag i påsketiden

4 søndag i påsketiden – 21.04.2024 Joh 13,30-35 Photo by John Towner Da Judas hadde …