Hjem Søndagskommentar 18. søndag i treenighetstiden

18. søndag i treenighetstiden

5 min lest
0
0
1,873

Matt 8,5-13 Jesus heals the servant of a Centurion

Da Jesus gikk inn i Kapernaum, kom en offiser til ham og ba om hjelp. «Herre», sa han, «tjenestegutten min ligger lam hjemme og har store smerter.» Jesus sa: «Jeg skal komme og helbrede ham.» Offiseren svarte: «Herre, jeg er ikke verdig til at du kommer inn under mitt tak. Men si bare et ord, så vil tjenestegutten min bli helbredet. For jeg står selv under kommando og har soldater under meg. Sier jeg til én: ‘Gå!’ så går han, og til en annen: ‘Kom!’ så kommer han, og til min tjener: ‘Gjør dette!’ så gjør han det.» Jesus undret seg da han hørte dette, og han sa til dem som fulgte ham: «Sannelig, jeg sier dere: En slik tro har jeg ikke funnet hos noen i Israel. Det sier jeg dere: Mange skal komme fra øst og fra vest og sitte til bords med Abraham og Isak og Jakob i himmelriket. Men rikets barn skal kastes ut i mørket utenfor, der de gråter og skjærer tenner.» Til offiseren sa Jesus: «Gå! Det skal skje, slik du trodde.» Og tjenestegutten ble frisk i samme stund.

 

Vi møter en offiser som har stor tro på Jesu helbredende evner. Så stor tro at han er villig til å ydmyke seg for å spørre Jesus om hjelp. Han, som selv var en som bestemte over andre, ba om hjelp fra Jesus.

Grunnen ligger i sønnen som var syk. Når vi opplever nød, så kan det skje to ting. Det ene er at vi vender oss til Jesus i bønn om hjelp, mens det andre er at vi anklager Jesus for at han lar oss gjennomgå dette.

Offiseren ba om hjelp i sin nød, og gikk hjem på Jesu ord om at sønnen skulle bli frisk.

I dag har du og jeg Jesu løfte over oss at han vil være med oss og berge oss. Hva mer kan vi da gjøre enn å stole på Jesu ord og legge våre liv i Hans hender?

Det virker så enkelt, for enkelt for vår menneskelige tankegang. Vi vil så gjerne gjøre noe selv. Men det er først når vi overgir oss i Jesu hender at vi er sterke.  En som virkelig fikk erfare dette var Paulus. I 2 kor 12,10 sier han: Og derfor er jeg fylt av glede når jeg for Kristi skyld er svak, blir mishandlet, er i nød, i forfølgelser og i angst. For når jeg er svak, da er jeg sterk.

Han var villig til å fornedre seg selv for Jesus, og opplevde at Jesus gav han en større styrke enn han noen gang hadde hatt.

Hvordan er det med oss? er vi villig til å slippe litt opp på kontrollen? Legge våre liv, våre barn, familie, venner, problemer som tårner seg opp, i Jesu hender. Han har lovt å gå med og han vil hjelpe deg og meg når vi legger det i Hans hånd.

Legg av alt som tynger. Legg det over på Jesus, som vil løfte det av deg.

 

  • 5. søndag i påsketiden

    5 søndag i påsketiden – 28.04.2024 Luk 13,18-21 Photo by Vince Veras Lignelsene om s…
  • 4. søndag i påsketiden

    4 søndag i påsketiden – 21.04.2024 Joh 13,30-35 Photo by John Towner Da Judas hadde …
  • Vi når lengre ut!

    Lenge har vi ønsket å nå ut med evangeliet på flere TV plattformer. Nå er vi på Bedehuskan…
Last flere relaterte artikkler
  • Såmannssøndag

    Såmannssøndag – 28.01.2024 Mark 4,26-34 Og han sa: «Med Guds rike er det slik: Det e…
  • 2. søndag i åpenbaringstiden

    2 søndag i åpenbaringstiden – 14.01.2024 Mark 1,3-11 En røst roper i ødemarken: Rydd…
  • Nyttårsaften

    Nyttårsaften – 31.12.2023 Joh 14,27 Bilde av Andre Benz Fred etterlater jeg dere. Mi…
Last flere av Arild Klevberg
Last flere inn Søndagskommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

5. søndag i påsketiden

5 søndag i påsketiden – 28.04.2024 Luk 13,18-21 Photo by Vince Veras Lignelsene om s…