Hjem Spørsmål og svar Hva er Helvete?

Hva er Helvete?

3 min lest
0
0
2,271

Spørsmål:

Hørte mye om Helvete da jeg var ung. Nå hører jeg aldri om det. Er det mulig at vi har tolket det feil? Det er jo ganske ille det som står i Bibelen om det. Jeg har flere i familien, særlig barnebarn som ikke bekjenner kristen tro, forferdelig å tenke på at de kommer i Helvete om de ikke omvender seg. Kan Helvete bety utslettelse, eller bare en kortvarig tilstand, eller at det ikke finnes, og at det som står i Bibelen er kommet inn fra andre religioner eller ideologier?

Engstelig bestefar.

http://agapeher.com/wp-content/uploads/2015/08/christians-in-pakistan-prayers.jpg
Bilde fra http://agapeher.com

Svar:

Kjære Engstelige bestefar!

Jeg forstår din engstelse når du tenker på dem i din familie som ikke er omvendt til Jesus og tatt imot hans frelse. Bibelen taler om to utganger av dette livet og at det venter en dom der vår evighet avgjøres. Ingen kan tvinges til å ta imot frelsen, det valget står den enkelte ansvarlig for. Det vi kan gjøre er å be for dem som slik ligger oss på hjertet og ellers være opptatt med å formidle det vi selv tror på en tjenlig måte. Så må vi overlate det hele til Gud i bønn. Det er han som bestemmer hvilken dom den enkelte får.

Du hørte mye om helvete da du var ung og aldri nå. En grunn er vel at dette med fortapelse er blitt tonet så sterkt ned at mange forkynnere ikke lenger snakker om det. En annen grunn er at ordet helvete kanskje ikke er så tjenlig for å beskrive hva det her er tale om. Det er et nordisk ord som er en oversettelse av det hebraiske ordet sheol og som i NT på gresk er gehenna.

Vennlig hilsen
Anfin Skaaheim


Har du et spørsmål? Klikk her for å fylle ut skjemaet til svar-panelet

Last flere relaterte artikkler
Last flere av Anfin Skaaheim
Last flere inn Spørsmål og svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Kan Jesus og ondskapen bo i hjertet samtidig?

“Det står at Jesus bor i hjertet. Men det står også at alt ondt kommer fra hjertet. …