Hjem Spørsmål og svar Jeg er sliten i mitt kristenliv

Jeg er sliten i mitt kristenliv

6 min lest
0
0
1,319

Spørsmål:
Tomas tvileren

Hei. Jeg sliter i mitt kristenliv. I starten av mitt kristenliv var det masse glede og livet med Gud var bare fantastisk. Men etter hvert så har det bare blitt mer og mer dårlig. Fram og tilbake i verden og Guds rike. Omvender meg, søker tilbake. Hele tiden, over og over igjen. Hele mitt syn på Gud og det kjærlige forholdet det virker ikke som det er slik lengre som det var i starten var da jeg tok imot Jesus i hjertet mitt. Hjertet mitt føles kaldt for Gud, kritisk, usikker, redd for Han og jeg er helt ærlig sliten. Jeg eier ingen frelsesvisshet. Vet ikke om jeg kommer til Himmelen.

Har dere noe å si til meg utifra dette? Jeg vet ikke hva som skjer med meg eller mitt ståsted med Gud, vet ikke hva Han synes eller føler for meg… Eller om Han vil ha meg, kanskje det er for sent?

Hilsen
Sliten kristen

(Innlegget er forkortet. Red.anm.)


Svar:

Hei Sliten kristen.

Du beskriver noe som flere har opplevd. Innlegget ditt har vi forkortet noe, men hovedpunktet ditt er med. Du har opplevd gleden over å bli en kristen, da alt var nytt og godt. Så kommer hverdagen, der du merker at det noe som drar deg bort og skaper tvil og usikkerhet. Det kommer av at vi har en syndig natur og at vår motstander, djevelen, vil ha oss bort fra Kristus og troen på ham. Derfor oppleves kristenlivet ofte som en kamp, der det gjelder å stå imot fristelser og åpne for det Gud vil gi. Det han vil gi er frelsesvisshet, som betyr at du kan være trygg på at du er Guds barn tross alt det du beskriver av problemer. Den tryggheten finner du ikke i det du opplever hos deg selv, verken i dine følelser eller i det du gjør.

Frelsesvisshet får du bare ved å tro på det Guds ord sier om det Jesus har gjort for deg. Han sonet straffen for dine synder og brøt med dødens makt. Her hjelper bare tillit til det Jesus har gjort. Det kan ikke djevelen gjøre noe med, og det eier du uansett hva du føler eller opplever. Du vil fortsatt oppleve å falle i synd, slite med å få livet til å være som det skal og bli usikker på om Gud bryr seg om deg. Men ved å holde deg til det Guds ord sier om Jesu frelsesgjerning, kan du få igjen gleden over å være en kristen og tryggheten i troen på at du er Guds barn. Da kan du få be om tilgivelse for synd og om å få kraft til å stå imot fristelser. Da kan du etter hvert få hjelp og støtte til å leve etter Guds vilje og få gleden over å tjene ham med ditt liv.

Nå kan det være bestemte grunner til at du har det vanskelig, og som ikke kommer frem i det du skriver. Derfor kan det være til hjelp for deg å oppsøke en erfaren kristen som du har tillit til og få snakke åpent ut om hvordan du har det. Slik kan du også få forbønn om å få gleden og tryggheten tilbake.

Vennlig hilsen
Anfin


Har du et spørsmål? Klikk her for å fylle ut skjemaet til svar-panelet

Last flere relaterte artikkler
Last flere av Anfin Skaaheim
Last flere inn Spørsmål og svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Kan Jesus og ondskapen bo i hjertet samtidig?

“Det står at Jesus bor i hjertet. Men det står også at alt ondt kommer fra hjertet. …