Hjem Spørsmål og svar Hva er min nådegave?

Hva er min nådegave?

4 min lest
0
0
5,042

Spørsmål:
Due

Hei! Hvordan finner jeg ut hva min nådegave er?

Aurora

 


Svar:

Hei Aurora!

Skal du finne ut hva som er din nådegave, er det viktig at du vet hva en nådegave er og hva den skal være godt for. I Rom 12 viser Paulus sammenhengen mellom nådegaver og oppgaver. En nådegave er Den Hellige Ånds utrustning til en bestemt oppgave i menigheten og Guds rikes arbeid. Her kalles nådegaver for Åndens gaver v.1. Nådegavene er forskjellige, slik oppgavene er det ut fra forskjellige behov i det kristne fellesskapet v.7-11. Så bruker Paulus en illustrasjon for å vise dette: Skal en kropp fungere,må lemmene være forskjellige v.12-27. Deretter anvender han dette på de forskjellige oppgaver som skal fungere i kirken v. 28-31. En nådegave er ikke noe du bare kan ha for deg selv. Den får bare mening i forhold til den tjeneste Gud vil du skal ha og i forhold til de nådegaver andre i fellesskapet har. Se også Rom 12,3-8!

Skal du finne ut hva som er din nådegave, og dermed hva som er den tjeneste Gud vil du skal ha, er det to ting som gjelder. For det første er det viktig å finne ut hva Gud har utrustet deg med på det menneskelige plan. Hvilke evner og hvilken utrustning har du og hvordan kan de utvikles videre? For det andre er det spørsmål om hvilke tjenester som trengs i det fellesskapet du tilhører. Hva kan du bidra med i forhold til det? Ofte trenger vi hjelp for å finne ut det, slik at vi blir rett brukt ut fra hva Gud har utrustet oss med. Derfor er det godt om du kan samtale med noen du har tillit til om din nådegave, og da noen som også vet hva som trengs i den menigheten eller det felleskap du tilhører. Så er det viktig at du alene eller helst sammen med andre ber om Den Hellige Ånds utrustning til den tjeneste du skal få være i. Og dette er noe vi stadig må be om, slik at vi forstår at Åndens utrustning og tjenesten er to sider av samme sak.

Så håper jeg du kan får hjelp til å komme fram til klarhet i dette, og at du får oppleve at Den Hellige Ånd gir utrustning til den tjeneste Gud vil du skal brukes i ut fra det han alt har gitt deg av evner og muligheter.

Vennlig hilsen
Anfin Skaaheim


Har du et spørsmål? Klikk her for å fylle ut skjemaet til svar-panelet

  • Faller man i Ånden?

    Spørsmål: Hvor i Bibelen står det at man blir berørt av Den hellige ånd på en sånn måte at…
  • Er det håp for meg?

    Spørsmål: Jeg har en tendens til å hele tiden tenke at Gud kan bare tilgi meg for ditt og …
  • Hva er det å bli åndsdøpt?

    Spørsmål: Hei, Hva vil det si å være åndsdøpt? Kan man ha den hellige ånd uten å være R…
Last flere relaterte artikkler
Last flere av Anfin Skaaheim
Last flere inn Spørsmål og svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Faller man i Ånden?

Spørsmål: Hvor i Bibelen står det at man blir berørt av Den hellige ånd på en sånn måte at…