Hjem Spørsmål og svar Bønn og faste

Bønn og faste

4 min lest
0
0
1,901

Spørsmål:

Hei
Markus 9 v. 28-29
Han sa. Dette slaget kan ikke bli drevet ut uten ved bønn og faste (v. 29) .

Mener Jesus her en vanlig faste, altså faste fra mat, eller er det en annen mening her.

Odd Gunnar


Svar:

Anfin Small high res_ståendeHei Odd Gunnar!

Det er forståelig at du spør om hva som menes med faste her, siden Jesus sier at utdrivelsen av en ond ånd av denne gutten ikke var mulig ved det hans disipler prøvde på. For å forstå dette må vi se på sammenhengen i fortellingen. En mann hadde kommet til noen av Jesu disipler med sin sønn som var svært mye plaget av en ond ånd. Men de lyktes ikke i å drive den onde ånden ut med det de selv kunne gjøre. Da kom Jesus ned fra fjellet der han hadde blir herliggjort for øynene på tre av disiplene, og der en røst fra himmelen omtalte ham som Guds Sønn. Det står i v. 15 at folket ble forferdet da de så Jesus. Det må bety at de hadde en spesiell respekt for ham, og de løp for å hilse ham.

Og nå steg forventningene om hva som ville skje når Jesus var kommet. Det var da han sa at dette slaget, som var en skremmende form for besettelse, ikke kan drives ut uten ved bønn og faste. Nå må det nevnes at faste ikke står i de eldste håndskriftene, og derfor er et senere tillegg. Hovedfokuset hos Jesus er at dette ikke drives ut uten bønn. Den onde makt viker bare for den som er sterkere enn han selv, og det er bare Jesus og hans himmelske Far. Derfor er det bare bønn om Guds kraft som teller her. All menneskelig metode og myndighet strekker ikke til.

Ut fra ditt spørsmål er det derfor ikke en spesiell type faste som det her er tale om. Når faste senere er lagt til, er det fordi bønn og faste hører sammen, og at det å faste er noe som skal være til hjelp for å kunne konsentrere seg om bønn.

Vennlig hilsen
Anfin Skaaheim


Har du et spørsmål? Klikk her for å fylle ut skjemaet til svar-panelet

Last flere relaterte artikkler
Last flere av Anfin Skaaheim
Last flere inn Spørsmål og svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Advent og Julekalender – Dag 24

“En neve peanøtter i grøten” av Mary Anette Skaaheim Det er en julaften for mange år siden…