Hjem Spørsmål og svar Jesu rolle i Bibelen

Jesu rolle i Bibelen

3 min lest
0
0
1,964

Spørsmål:
Jesus-3

Hei, jeg lurer på hva som var Jesus sin rolle i Bibelen?
Jeg kan en del om Bibelen, men klarer ikke tenke spesifikt om hva som var hans rolle.

Ida


Svar:

Hei Ida!

Bibelen handler om det Gud har gjort for å skape oss, frelse oss og gi oss håp om evig liv sammen med seg. Nøkkelpersonen i alt dette er Jesus. Han omtales som den alt er skapt i, ved og til, for å bruke Paulus sine ord i Kol. 1,15-20. I dette avsnittet sies det også at Gud ved Jesus vil forsone oss med seg og skape fred hos oss ved Jesu blod på korset. Derfor henger skapelse og frelse sammen, og det er Jesus som er Guds middel til at det skjer. Se også Ef.1,4-6! Det er også Jesus som gir oss håp om evig liv ved hans oppstandelse fra de døde. Og det er han som sender Den hellige Ånd, som hjelper oss til å tro budskapet om Jesus Joh. 15,12-15.

Det er det som fortelles om Jesus som får budskapet i Bibelen til å henge sammen. Ved han åpenbarer Gud det han har gjort for at vi skal bli frelst, og som vi skal få tro på slik at vi får tilgivelse for synder og evig liv. Den sammenhengen viser også Jesus til i det han sier til Emmaus-vandrerne, slik det fortelles i Luk 24,25-27. Han viser dem at alle skriftene i GT forteller om ham. De peker frem til det han som Messias skulle gjøre for vår frelse. Slik sett er det som fortelles om Jesus, nøkkelen til å forstå Bibelens budskap.

Jeg håper du ut fra dette kan dra på en spennende oppdagelsesreise i Bibelen. Da kan du finne stadig mer om denne sammenehengen som Jesus står i, og om den avgjørende rolle han har i Bibelen. Lykke til med det!

Vennlig hilsen
Anfin Skaaheim


Har du et spørsmål? Klikk her for å fylle ut skjemaet til svar-panelet

Last flere relaterte artikkler
Last flere av Anfin Skaaheim
Last flere inn Spørsmål og svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Vi når lengre ut!

Lenge har vi ønsket å nå ut med evangeliet på flere TV plattformer. Nå er vi på Bedehuskan…