Hjem Spørsmål og svar Er det nok med barnedåp?

Er det nok med barnedåp?

4 min lest
1
0
1,773

Spørsmål:
Illustrasjon Maria med barnet

Jeg ønsker å vite om det er nok å bli barnedøpt for å komme til himmelen? det står jo i bibelen at den som tror skal bli frelst, men den som ikke tror skal bli fordømt? Jeg er en gammel mann, frykter døden på grunn av dette?

Eldre mann


Svar:

Kjære Eldre mann!

Både dåp og tro hører med for å bli frelst og komme til himmelen. Gjennom dåpen får vi del i samfunnet med Gud og blir hans barn. Ved tro på Jesus og det han har gjort for oss, eier vi det vi fikk i vår dåp. Slik sett er det ikke noe forskjell om en er døpt som barn eller voksen, bare det har skjedd i Den treenige Guds navn. Matt 28,18-20. Dåpen er i Bibelen nødvendig til frelse Joh 3,5; Titus 3,5-7; 1.Pet 3,21. Du siterer fra Mark 16,16 om at den som tror, skal bli frelst. Det som står der er at den som tror og blir døpt, skal bli frelst. Så frelsen tas imot gjennom dåp og tro.

Og da er det viktig å vite hva tro er. Det kan virke som du er redd for døden fordi du ikke er sikker på om din tro holder i tillegg til dåp. Tro er ikke en prestasjon som gjør oss fortjent til himmelens herlighet. Tro er tillit, og du har tro nok om du har tillit til det Jesus har gjort for deg på korset og ved sin oppstandelse – og som du fikk del i gjennom dåpen. Den tro du har på Jesus, er en gave fra Gud som han har skapt i deg ved at du har hørt Guds ord og fått tillit til det som står der om frelse ved tro på Jesus Ef 2,8. Kanskje kan det være godt for deg å si et fornyet ja til Jesus og be om at han gir deg trygghet i troen, slik at frykten for døden kan slippe taket.

Vennlig hilsen
Anfin Skaaheim


Har du et spørsmål? Klikk her for å fylle ut skjemaet til svar-panelet

  • Gjendåp

    Vet ikke om dere enda svarer på spørsmål her, men jeg er desperat. Kan jeg bli døpt på nyt…
  • Hvilken verdi har dåpen?

    Spørsmål: Hei. Vi er en gruppe unge som samles av og til for samtale / diskusjon. Diskuter…
  • Paulus og synet på dåpen

    Spørsmål: Var innom “hopechannel” Visjon Norge i dag og da var det snakk om Pa…
Last flere relaterte artikkler
Last flere av Anfin Skaaheim
Last flere inn Spørsmål og svar

En kommentar

  1. Oddvar Bjorå

    18. February 2015 på 22:12

    Min opplevelse er at vi blir ikke frelst av å lese i Bibelen, Vi blir frelst av å ta imot det Jesus vil si oss gjennom sitt ord, som vi finner i Bibelen. Jo mer vi gjør oss kjent i Bibelen, Guds ord, des mer kan vi få ta imot av alt det som er å ta av. Jo mer får Han gitt oss av sin nåde. Hans høyeste ønske er at alle som strever og frykter døden skal få hvile trygt i Hans kjærlighet. Det var derfor Han kom og frelste oss. La Han få løfte sitt åsyn på oss og gi oss sin fred.

    Vennlig hilsen Oddvar Bjorå

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Gjendåp

Vet ikke om dere enda svarer på spørsmål her, men jeg er desperat. Kan jeg bli døpt på nyt…