Hjem Spørsmål og svar Tror du på Helvete

Tror du på Helvete

3 min lest
0
0
1,213

Spørsmål:
Klatre i tre

Hører ofte ordet helvete da son bannord, men tror dere kristne på det? Er det virkelig? Står det noe i den derre boka bibern om det?

Takknemlig for svar om dere kan svare på det da.

Ingvar 


Svar:

Hei Ingvar

Ordet Helvete forekommer noen få ganger i det Nye Testamente i bibelen. For eksempel i Matteus 5:29: Om ditt høyre øye lokker deg til fall, så riv det ut og kast det fra deg! For det er bedre for deg å miste én kroppsdel enn at hele kroppen blir kastet i helvete. Begrepet Helvete er hentet fra Jødiske forestillinger om Gehenna som betyr «Utenfor.» I jødenes forestillinger er stedet et straffested for de som i den evige dom, dømmes til evig pine. Både det Gamle og det Nye Testamentet er tydelige på at livet har to utganger, og at menneskene en dag skal deles. Noen skal komme til den nye himmel og jord, andre blir værende utenfor.

Begrepet Helvete som et evig straffested med ild og evig pine, er omstridt blant kristne. Det nye Testamente snakker oftere om «å være fortapt» eller «fortapelsen.» Det betyr å ha bommet fullstendig på målet med livet. Å bevisst ha plassert seg utenfor fellesskapet med Gud, adskilt fra alt det gode som kommer fra ham. Det omtales som en realitet som i utgangspunktet gjelder alle, her og nå, fordi alle har syndet og kan ikke leve opp til Guds standard for liv på en ny Himmel og jord. Det som er Bibelens hovedbudskap er derfor at det er mulig å bli frelst, fra denne virkeligheten, slik det står i Johannes 3:16: For så høyt har Gud elsket verden at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv.

Vennlig hilsen
Øyvind Barland


Har du et spørsmål? Klikk her for å fylle ut skjemaet til svar-panelet

Last flere relaterte artikkler
Last flere av Øyvind Barland
Last flere inn Spørsmål og svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Kan Jesus og ondskapen bo i hjertet samtidig?

“Det står at Jesus bor i hjertet. Men det står også at alt ondt kommer fra hjertet. …