Hjem Spørsmål og svar Kan en frafallen bli frelst igjen?

Kan en frafallen bli frelst igjen?

5 min lest
0
0
1,747

Spørsmål:
Opplesning hanen galer for Peter

Hei!

Kan en person som har vokst opp i troen på Jesus men som ikke lenger tror at Jesus er Messias, bli frelst igjen? Jeg har hørt at dette er umulig, men skjønner ikke helt hvorfor. Skal vi da slutte å be for evt familiemedlemmer/venner som har gått bort fra Jesus?

jesusvenn 


Svar:

Hei jesusvenn!

Ja, den som er vokst opp i tro på Jesus og siden ikke lenger tror at han er Messias, kan bli frelst igjen. Derfor skal vi ikke slutte å be for dem som har gått bort fra Jesus. Gud er tålmodig og vil gi den som har fornektet ham, nye muligheter. Men samtidig er det slik at den som bevisst har vendt Jesus ryggen, kan ha vanskeligheter med å vende om igjen. Men håpløst er det ikke, for alt er mulig for Gud.

Og samtidig berører du et alvorlig tema. Den som fornekter Jesus, avviser en mulighet Gud gir til frelse, og en vet ikke hvor mange muligheter en får. Jesus taler om dette i Matt 12,31-32. Der står det at den som sier et ord mot Menneskesønnen, skal få tilgivelse. Den som avviser at Jesus er Messias, kan få vende om å få tilgivelse for det. Men han sier også at den som spotter Den hellige ånd, ikke skal bli tilgitt. Det er kanskje det du har hørt i forkynnelse og som kalles å synde mot Ånden. Det må bety å synde mot det Ånden gjør, nemlig å kalle oss til tro ved Guds ord. Det er å avvise Guds kall til omvende. Men Gud er tålmodig, så han kan gjenta og forsterke sitt kall. Derfor er ikke synd mot Den hellige ånd noe som inntrer straks dersom en sier nei til kallet. Men over tid kan dette føre inn i det en kaller forherdelse. En er blitt så forherdet at en ikke lenger er åpen for Guds kall, og Gud slutter å kalle. Da har en syndet mot Den hellige ånd.

Dette omtales også i Hebr 6,4-6. Der står det at den som har smakt frelsens gave og fått del i Ånden, for deretter å forkaste det, ikke kan få det igjen. De gjør den korsfestede Jesus Kristus til spott. Det som her beskrives, omtale i Hebr 10,26-29 som å trampe Guds Sønn under fot og vanhellige paktens blod en først ble frelst ved. Det er å spotte nådens Ånd. En er blitt forherdet og forakter det en før trodde på.

Nå er det noen som er redd for at de har spotten Ånden og at det ikke er håp for dem lenger. Nettopp det at de er redd for at de har gjort det, er et tegn på at de ikke har spottet nådens Ånd. Den som er kommet så langt at de er blitt forherdet, er ikke lenger opptatt med å bli frelst. Uansett, vi skal frimodig be for venner og familiemedlemmer som har gått bort fra Jesus. Så er det opp til Gud å avgjøre om det er håp for dem.

Vennlig hilsen
Anfin Skaaheim


Har du et spørsmål? Klikk her for å fylle ut skjemaet til svar-panelet

  • Kan Jesus og ondskapen bo i hjertet samtidig?

    “Det står at Jesus bor i hjertet. Men det står også at alt ondt kommer fra hjertet. …
  • https://www.godisreal.today/wp-content/uploads/2014/05/pictures-jesus-cross.jpg

    Hva er synd?

    Døde Jesus for våre synder og/eller for synden. Vi gjør jo ikke synd, men ER syndere. Synd…
  • Født på nytt – Hva er det?

    Hva vil det si å bli født på nytt? Hva skal til og når har en visshet om at en er født på …
Last flere relaterte artikkler
Last flere av Anfin Skaaheim
Last flere inn Spørsmål og svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Kan Jesus og ondskapen bo i hjertet samtidig?

“Det står at Jesus bor i hjertet. Men det står også at alt ondt kommer fra hjertet. …