Hjem Spørsmål og svar Er Gud langt borte?

Er Gud langt borte?

5 min lest
0
0
1,287

Spørsmål:
Jesus helbreder Peters svigermor

Jag har fått en cancerprognos som är obotlig, men inte för Herren. Det är många som beder för mej runt om i stugorna och jag beder mycket själv att Gud ska gripa in och göra mig frisk. Jag vet och tror att han kan göra under. Problemet är att han känns så långt borta när jag beder. Vad gör jag för fel?

Margareta


Svar:

Hei Margareta

Det er leit at du har fått en kreftdiagnose og at du menneskelig sett har fått en sykdom som du ikke blir frisk av. Så får vi håpe du kan får behandling som kan bremse eller stoppe utviklingen av kreften. Det er godt å vite at det er mange som ber for deg, og at du skal få tro at for Gud er ingenting umulig. Midt i det hele skal det være en trygghet for deg, for det er i Guds ord knyttet løfter til bønn og forbønn for andre.

Så er problemet ditt at Gud kjennes så langt borte når du ber. Ja, slik kan det føles av og til, særlig når en lengter sterkt etter svar, som du gjør nå. Men ut fra våre følelser kan vi ikke avgjøre om Gud er langt borte eller nær. Gud er alltid nær, om vi føler det slik eller ikke. Det at du føler at Gud er langt borte, er ikke uttrykk for at du gjør noe feil. Du trenger å få hjelp til å tro at Gud hele tiden er nær, at han ønsker det beste for deg og er i stand til å gjøre det som tjener deg i tid og evighet.

Jeg forstå at du er bekymret, siden du ikke vet hva fremtiden vil bringe når det gjelder sykdommen. Guds ord ber oss om ikke være bekymret. Det betyr ikke at vi i egen kraft kan bestemme oss for ikke å være bekymret. Når Paulus i Fil 4,6-7 skriver om dette, gir han denne oppfordringen: “Legg alt dere har på hjertet, frem for Gud. Be og kall på ham med takk!”. Det betyr at du skal få be til Gud og takke for retten du har til å gjøre det, uansett hva du føler. Så kommer løftet om at Gud skal gi deg sin fred og bevare både dine tanker og ditt hjerte i Kristus Jesus.

Så er det Gud som skal svare på bønnene som blir bedt av deg og for deg. Hva det blir når det gjelder sykdommen, vet ingen nå. Men du skal få tro at uansett er du i Guds nærhet og omgitt av hans kjærlighet og omsorg.

Vennlig hilsen
Anfin Skaaheim


Har du et spørsmål? Klikk her for å fylle ut skjemaet til svar-panelet

Last flere relaterte artikkler
Last flere av Anfin Skaaheim
Last flere inn Spørsmål og svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Var Jesus noen gang syk?

Var Jesus syk noen gang mens han levde? Lillian 72 år Hei Ja det er unaturlig å tenke noe …