Hjem Søndagskommentar 23. søndag i treenighetstiden

23. søndag i treenighetstiden

3 min lest
0
0
387

Mark 10:28-31. Jesus og disiplene.3

Da tok Peter til orde og sa: «Hva med oss? Vi har forlatt alt og fulgt deg.» Jesus svarte: «Sannelig, jeg sier dere: Enhver som har forlatt hus eller brødre eller søstre eller mor eller far eller barn eller åkrer for min skyld og for evangeliets skyld,  skal få hundre ganger så mye igjen. I den tiden som nå er, skal han få hus, brødre, søstre, mødre, barn og åkrer – men også forfølgelser – og i den kommende verden evig liv.  Men mange av de første skal bli de siste, og de siste skal bli de første.»

 

Nok en gang er Peter i diskusjon med Jesus. Det vil si, det er han som fører ordet. Men alle disiplene tenker nok det samme; hvordan går det med oss, rent materielt? Hva får vi, som har forlatt alt, forlatt det gamle livet for godt?

De som følger ham skal få igjen mangedobbelt i dette livet, sier Jesus. Men han tenker helt annerledes enn disiplene tilsynelatende gjør. Jesus vil at de skal fange interesse for noe viktigere enn materielle goder: Det ligger stor nåde i avstå fra noe for Hans skyld, og dette vil gi stor belønning, både i dette livet og i evigheten.

Den fullførte og endelig belønning får vi ikke her, men allerede nå finnes det fordeler. I fellesskap med Gud kan vi komme inn i en ny verden med nye muligheter. Velsignelsene Jesus snakker om, er nok i all hovedsak av åndelig art. Det vil nemlig også komme forfølgelser, noe mange kristne, og ikke minst kristne ledere, har fått merke. Menneskelige eller familiemessige belønninger eller forøkninger er i slike faser av livet ikke det som har størst oppmerksomhet.

 

Last flere relaterte artikkler
 • hender-jord18

  Maria budskapsdag

  Luk 1, 26-38   Men da Elisabet var i sjette måned, ble engelen Gabriel sendt fra Gud til e…
 • bibel14

  3. søndag i fastetiden

  Luk 11, 14-28 En gang drev han ut en ond ånd som var stum. Da den onde ånden fór ut, begyn…
 • Tilgitt

  10. søndag i treenighetstiden

    Efes 4, 29-32 La ikke et eneste råttent ord komme over leppene. Si bare det som er …
Last flere av Inge Morten Paulsen
Last flere inn Søndagskommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Se også

3. søndag i åpenbaringstiden.

Joh 4,4-26 Han måtte reise gjennom Samaria, og der kom han til en by som het Sykar, like v…