Hjem Søndagskommentar 9. søndag i treenighetstiden

9. søndag i treenighetstiden

4 min lest
0
0
1,246

Matt. 11.28-30Jesus - åpne armer

Kom til meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder, og jeg vil gi dere hvile.  Ta mitt åk på dere og lær av meg, for jeg er mild og ydmyk av hjertet, så skal dere finne hvile for deres sjel.  For mitt åk er godt og min byrde lett.»

 

Teksten handler om Guds omsorg for alle som vender seg til Ham. ”Kom til meg alle dere som strever og bærer tunge byrder, og jeg vil gi dere hvile” Jesus var et sant og ekte menneske og erfarte derfor hvordan vi som menneske kan bære på små og store bekymringer. For oss alle er det  til stor hjelp at noen vil bære bekymringene sammen med oss eller allerhelst  bære de for oss!  Men hvem kan det? Teksten står i Bibelavsnittet med overskriften: ” Sønnen gir hvile”! Dette er en Guddommelig gave. Tekstordet utfordrer oss til å vende oss til Jesus Kristus. Da har Han en Guddommelig gave å gi oss

”Han vil gi oss hvile”.  Møte med Jesus Kristus lærer vi Gud, vår Skaper, å kjenne. ”Ingen kjenner Sønnen, unntatt Faderen og ingen kjenner Faderen, unntatt Sønnen og den som Sønnen vil åpenbare det  for”.

Jesus Kristus har gitt oss et løfte:”kommer vi til Ham i Ordet og bønnen er og vil Han være nær i alle livets situasjoner”

Den svenske salmedikteren Lina Sandells salme lyder ikke: ” Ingen er så trygg for fare”, men:” Ingen er så trygg i fare”. Slik vil livssituasjonen for den enkelte være til alle tider. Ved bibellesning og bønn til Jesus Kristus vil Han vise oss vei til Gud. Vi vil kunne erfare en trygghet i våre liv som overgår all vår forstand og når byrden er ekstra tung vil vi virkelig erfare hvilen i Jesus Kristus. Dette er troens fulle visshet.Vi får hvile med Gud i Jesus Kristus.Hos Jesus Kristus finner vi hvile for å leve livet i hverdagen.

 

Vi søker ofte hvile i denne verdens materielle goder, men bibelordet i dag sier at det er hos Jesus Kristus vi finner hvilen.  HVIL I JESUS KRISTUS”!

  • Slått ned

    Jeg er veldig glad i blå blomster. Så jeg kjøpte frø og sådde i februar. Litt på måfå som …
  • Kan Jesus og ondskapen bo i hjertet samtidig?

    “Det står at Jesus bor i hjertet. Men det står også at alt ondt kommer fra hjertet. …
  • 3. søndag i treeningstiden

    Markus  10.13 -16: De bar små barn til Jesus for at han skulle røre ved dem, men disiplene…
Last flere relaterte artikkler
  • 9. søndag i treenighetstiden

    9. søndag i treenighetstiden – 30.07.23 Matt 11,28-30 Kom til meg, alle dere som str…
  • Langfredag

    Mark. 14.26 -15.37 Da de hadde sunget lovsangen, gikk de ut mot Oljeberget.  Jesus sa til …
  • Skjærtorsdag

    Joh. 13.1-15 Det var like før påskehøytiden, og Jesus visste at hans time var kommet da ha…
Last flere av Odd Kristoffersen
Last flere inn Søndagskommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Slått ned

Jeg er veldig glad i blå blomster. Så jeg kjøpte frø og sådde i februar. Litt på måfå som …