Hjem Spørsmål og svar Hva med de 144.000?

Hva med de 144.000?

4 min lest
0
0
3,297

Spørsmål:
Jesus og etterfølgere

Jeg mener det er snakk om to grupper mennesker i Bibelen. Den ene gruppen på 144000 som skal til himmelen og resten skal leve her på jorden. Hva mener dere? Vil gjerne at dere begrunner svaret med å bruke skriftsteder i Bibelen som beviser det dere mener …

Mvh Margrethe


Svar:

Hei Margrethe!

Dette handler om det som står i Joh åp. 7,1-8. Her er det ikke tale om at noen skal bli igjen på jordens mens andre skal til himmelen. Johannes har et syn om det som skal skje med Guds folk i den siste tid. I versene 9-17 beskriver han et syn inn i den himmelske herlighet når det han først beskriver, er over. I vers 1 fortelles det om fire engler i de fire verdenshjørner som holder igjen det som vil føre til den siste trengselstid før Jesus kommer igjen. Det holdes igjen for at de som tilhører Gud, kan bli merket og dermed bli spart, slik at de kan komme gjennom den siste trengsel.

Spørsmålet er om disse 144000 fra alle Israels stammer er en symbolikk med tall som beskriver de av Israel som kommer ut av den store trengsel, eller om det her er tale om hele Kristi menighet. De som mener det siste, viser til uttrykket Guds Israel i Gal 6,16 og til omtalen av de 144000 i kap.14,1-3, og som kan synes å gå på alle som blir frelst. Dette er en tolkning som er kommet opp i senere tid. Det at det her er tale om de av Israel som skal komme gjennom den siste trengsel, er en tolkning som går tilbake til oldkirken. Tallet 144000 er symbolsk å forstå. Israel har 12 stammer. Dette ganges med 12, og 1000 legges til som en uttrykk for en stor mengde som ikke angir et eksakt tall.

Jeg tror at det her er tale om de av Israel som i endetiden kommer gjennom den store trengsel. Jeg viser her til det som står om Israel i Rom kap. 9-11. Gud har ikke forkastet sitt utvalgte folk 11,1-2a. Israel har en rolle i endetiden, og det tyder på at det skal komme en gjennomgripende vekkelse til frelse for dette folket. Se hele kap.11! De skal ikke gå til grunne som folk gjennom den store trengselstiden. Og når Jesus kommer igjen, skal de og alle Kristus-troende samles i den store skare som ingen kan telle fra alle nasjoner og stammer, folk og tungemål. For alle må frelses ved å få “de hvite kapper som er gjort rene i Lammets blod” v.14.

Vennlig hilsen
Anfin Skaaheim


Har du et spørsmål? Klikk her for å fylle ut skjemaet til svar-panelet

  • Kan Jesus og ondskapen bo i hjertet samtidig?

    “Det står at Jesus bor i hjertet. Men det står også at alt ondt kommer fra hjertet. …
  • Født på nytt – Hva er det?

    Hva vil det si å bli født på nytt? Hva skal til og når har en visshet om at en er født på …
  • http://agapeher.com/wp-content/uploads/2015/08/christians-in-pakistan-prayers.jpg

    Hva er Helvete?

    Spørsmål: Hørte mye om Helvete da jeg var ung. Nå hører jeg aldri om det. Er det mulig at …
Last flere relaterte artikkler
Last flere av Anfin Skaaheim
Last flere inn Spørsmål og svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Kan Jesus og ondskapen bo i hjertet samtidig?

“Det står at Jesus bor i hjertet. Men det står også at alt ondt kommer fra hjertet. …