Hjem Spørsmål og svar Paulus og synet på dåpen

Paulus og synet på dåpen

4 min lest
1
0
2,889

Spørsmål:

jesus-preachingVar innom “hopechannel” Visjon Norge i dag og da var det snakk om Paulus bl.a. og dåp. Barnedåpen var ikke mye å satse på i det programmet. Jeg tilhører statskiren og Normisjon. Det er flere ganger i andre programmer som de også går til angrep på vår barnedåp.Men det er mye bra der bl.a Skaaheim. Takk for ev. svar.

Knut


Svar:

Hei Knut!
Du reagerer på noe som ble sagt i flere programmer på Visjon Norge om dåpen. De som driver denne kanalen, har et baptistisk dåpssyn og anerkjenner ikke barnedåp. Når vi i Normisjon har noen programmer der, er det på egne premisser, og vi har full frihet til å presentere det vi selv står for. Derfor hadde Rolf Ruud og jeg for en tid siden to timers sending der vi gikk gjennom hva Bibelen sier om dåp ut fra en luthersk forståelse. Dette gjorde vi uten å gå til angrep på andres syn. Dersom en i andre programmer går til angrep på vår syn på bibelsk dåp, er dette bare å beklage.

Du nevner et program der det ble snakket om Paulus og synet på dåpen. Jeg kjenner ikke til hva som ble sagt der, men temaet er interessant. Når Paulus ikke skriver spesielt om barnedåp i forhold til voksendåp, er det fordi dette ikke var nen problemstilling i urkirken. Dåp vart dåp uansett om det var barn eller voksne som ble døpt. Derfor fortelles det at Paulus døpte en i Filippi med “hele hans hus” Apg 16,33. Selvsagt innbefattet det også barn. I Kol 2,11-12 sammenlikner han dåpen med omskjærelse, noe som ble utført på guttebarn åtte dager gamle, som et tegn på at de skulle tilhøre det utvalgte folk i den gamle pakt. Slik er dåpen inngangen til Guds folk i den nye pakt.

Det som gis i dåpen trenger alle, og det fastholdes i tro på Jesus Kristus. Derfor skriver Paulus i Rom 6,3-4 at en i dåpen får del i Jesu død og oppstandelse. Det er det samme som å få del i frelsen, og frelse trenger alle uansett alder. Derfor skriver han i Tit 3,5 at Gud frelser oss “ved badet som gjenføder og fornyer ved Den hellige ånd”. Mange andre steder kunne også vært nevnt, men dette så langt Paulus!

Vennlig hilsen
Anfin Skaaheim


Har du et spørsmål? Klikk her for å fylle ut skjemaet til svar-panelet

  • Gjendåp

    Vet ikke om dere enda svarer på spørsmål her, men jeg er desperat. Kan jeg bli døpt på nyt…
  • Rekkefølgen for brevene i Det nye testamentet (NT)

    Spørsmål: Lars Enarson som har programmer på Visjon Norge snakket nylig om noe jeg ikke vi…
  • Hvilken verdi har dåpen?

    Spørsmål: Hei. Vi er en gruppe unge som samles av og til for samtale / diskusjon. Diskuter…
Last flere relaterte artikkler
Last flere av Anfin Skaaheim
Last flere inn Spørsmål og svar

En kommentar

  1. Jan-Kristian Viumdal

    3. November 2015 på 20:58

    Betyr Titus 3,5 at gjenfødelsen skjer i dåpen? Er det vannet eller troen som gjør oss til Guds barn?

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Gjendåp

Vet ikke om dere enda svarer på spørsmål her, men jeg er desperat. Kan jeg bli døpt på nyt…