Hjem Søndagskommentar Fastelavensøndag

Fastelavensøndag

6 min lest
0
0
2,139

Illustrasjon FastelavensrisJohannes 17,20-26.

Jeg ber ikke bare for dem, men også for dem som gjennom deres ord kommer til tro på meg. Må de alle være ett, slik du, Far, er i meg og jeg i deg. Slik skal også de være i oss, for at verden skal tro at du har sendt meg.

 Den herligheten du har gitt meg, har jeg gitt dem, for at de skal være ett, slik vi er ett: jeg i dem og du i meg, så de helt og fullt kan være ett. Da skal verden skjønne at du har sendt meg, og at du elsker dem slik du har elsket meg. Far, du har gitt meg dem, og jeg vil at de skal være der jeg er, så de får se min herlighet, den du har gitt meg fordi du elsket meg før verdens grunnvoll ble lagt. Rettferdige Far, verden kjenner deg ikke. Men jeg kjenner deg, og disse vet nå at du har sendt meg. Jeg har gjort ditt navn kjent for dem og skal fortsatt gjøre det, for at den kjærlighet du har hatt til meg, kan være i dem og jeg selv kan være i dem.»

 

Jesus ber.  Han henvender seg til Gud og ber for alle sine, de som er kommet til tror på ham.  Han sier  at Gud har elsket dem slik han elsker Jesus.  Vi minnes om det som står i «den lille Bibel», Johannes 3,16: «Så høyt har Gud elsket verden, at han gav sin sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv».
Mennesker innesluttes i Guds kjærlighet og dermed i Jesu kjærlighet. For det står faktisk at Gud og Jesus er ett. Framfor å lage oss tanker og mer eller mindre barnslige bilder om hvordan Gud er og ser ut, kan vi ta til oss det Jesus også har sagt: Den som har sett meg, har sett Faderen.
Jesus ber for oss mennesker. Det er en god og sterk tanke. Som oftest tenker og snakker vi om at vi skal be til Gud. Her hører vi at han som er ett med Gud, han ber for oss. Det er trygt og godt å tenke på.  Han ber om at de alle må være ett, for han vil at vi skal stå sammen i et kristent fellesskap.
Den som er kristen, trenger ikke å være ensom og alene. Å dele troen med andre er tros-styrkende.  Slik forholdene er i Norge i dag, er det slett ikke lett å holde fast på kristen tro og livsførsel.  Aviser og TV er ikke akkurat vennlig innstilt til kristelige organisasjoner og kirker. Da er det godt, ja nødvendig å ha noen å dele tro og tanker med. Det er flott med Jesusnett og andre kristne media-tiltak, men en Pc eller TV-skjerm jo aldri erstatte et levende menneske.

 

Fastelavensøndag er siste søndag før faste. Det er fint med boller og fastelavensris, men denne søndagens bibeltekst minner oss om at det vi hører om Jesu kamp i fastetid og i påsken, er et håndgripelig tegn på Guds og Jesu kjærlighet.
God fastetid!

 

  • Slått ned

    Jeg er veldig glad i blå blomster. Så jeg kjøpte frø og sådde i februar. Litt på måfå som …
  • Kan Jesus og ondskapen bo i hjertet samtidig?

    “Det står at Jesus bor i hjertet. Men det står også at alt ondt kommer fra hjertet. …
  • 3. søndag i treeningstiden

    Markus  10.13 -16: De bar små barn til Jesus for at han skulle røre ved dem, men disiplene…
Last flere relaterte artikkler
  • Maria budskapsdag

    Maria budskapsdag – 27.03.2022 Luk 1,39-45 Bilde av Heather Mount Noen dager senere …
  • 6. søndag i påsketiden

    Lukas 18, 1 – 8. Så fortalte han dem en lignelse om at de alltid skulle be og ikke miste m…
  • 17. Mai

    Lukas 1,50-53 Fra slekt til slekt varer hans miskunn over dem som frykter ham.  Han gjorde…
Last flere av Bjørn Sandvik
Last flere inn Søndagskommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

Slått ned

Jeg er veldig glad i blå blomster. Så jeg kjøpte frø og sådde i februar. Litt på måfå som …