Hjem Spørsmål og svar Bruk av religiøse symboler

Bruk av religiøse symboler

5 min lest
0
0
1,064

Spørsmål:
Illustrasjon Dommen 1321260565

Hva er deres ståsted og mening angående Illuminati og kjendiser som Lady Gaga som bruker en hel del djevelsk symbolikk i bilder og musikkvideoer? Er dette direkte relatert til djeveldyrkelse tror dere, og er det djevelens måte å føre folk bort fra Gud?

Nysgjerrig


Svar:

Hei Nysgjerrig

Illuminati er en frimurerorden som spiller på religiøse motiver og som de setter inn i sin egen åndelige gradssymbolikk. Det handler om å nå stadig nye og høyere nivåer av åndelighet ut over det mennesker ellers har. Den er preget av hemmeligholding og mystikk og fungerer som et lukket fellesskap. Lady Gaga er en amerikansk popsanger- og danser som blant annet bruker djevelsk symbolikk, som du skriver. Ut fra ditt spørsmål er det her tale om forskjellige måter å bruke religiøs symbolikk og religiøse forestillinger på.

Når vi vurderer slike fenomener, må vi være klar over at det her er tale om tre forhold. Det første er den makt som kommer fra Gud og som han har åpenbart i sitt Ord ved Den Hellige Ånd. Det andre er det som kommer fra djevelen og som er en ond åndsmakt. Mellom disse ligger det noe som bare er menneskelige forhold som også kan ha religiøse utslag. Det betyr at når noen bruker religiøse symboler eller forestillinger, trenger det ikke uten videre være noe som kommer fra Gud eller fra djevelen. Mange religiøse fenomener har en menneskelig og psykologisk årsak.

Frimurerordener kan ha positive innslag av etisk høyverdige normer ut fra en kristen vurdering. Det problematiske ved disse er den hemmeligholding og mystikk de omgir seg med. Dette kommer lett i motsetning til den åpenhet i lyset som preger det bibelske budskapet. Det at disse ordener er lukket, skaper mistanke om at det her kan utvikle seg religiøse forestillinger og symbolske handlinger som strider mot bibelsk lære og som religiøst sett kan føre galt avsted. Lady Gagas bruk av djevelsk symbolikk er det grunn til å advare mot. Jeg vet ikke hva hun selv vil med dette, men hun beveger seg i et farlig område. Uansett om hun mener at hun driver med djeveldyrkelse eller ikke, leker hun med ilden. Det fins en ond åndsmakt som en ikke skal leke med. Den kan lett ta styring over tanker og følelser og føre helt galt avsted. Slik sett kan djevelen bruker dette til å føre mennesker bort fra Gud.

Den som vil være preget av Guds Ånd, skal holde seg borte fra det som åpner for onde åndsmakter. Slik kan vi både menneskelig og åndelig beskyttes mot den onde innflytelse og preges av Guds makt og hans godhet i vårt liv.

Vennlig hilsen
Anfin Skaaheim


Har du et spørsmål? Klikk her for å fylle ut skjemaet til svar-panelet

  • NÅR AVKRISTNING TRUER

    Sist lørdag kunne vi i samme avis lese referater fra Oslo Symposium som kjemper mot avkris…
  • ER JULENISSEN BLITT FOR KRISTELIG?

    Noe av det særeste vi har fått høre om disse siste dagene før jul, er at ledelsen  ved en …
  • 3. søndag i advent

    Luk 3:7-17. Han sa da til folket som drog ut til ham for å bli døpt av ham: Ormeyngel! Hve…
Last flere relaterte artikkler
Last flere av Anfin Skaaheim
Last flere inn Spørsmål og svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Se også

NÅR AVKRISTNING TRUER

Sist lørdag kunne vi i samme avis lese referater fra Oslo Symposium som kjemper mot avkris…